Vora el 45% dels afortunats en la loteria destina el premi a pagar deutes

L’equip d’À Punt ha preguntat als experts si paga la pena amortitzar la hipoteca o és millor invertir els diners

Fotografia dels afortunats del quint premi de la loteria / À Punt NTC

Tots els afortunats que hagen arreplegat un bon pessic de la loteria han de pensar ara què faran amb els diners. Quasi el 45% dels afortunats en la loteria destina el premi a pagar deutes, especialment la hipoteca, però és recomanable estudiar bé totes les opcions i, sobretot, no precipitar-se.

L’equip d’À Punt ha preguntat als experts si paga la pena amortitzar la hipoteca o és millor invertir els diners. David Bartual, assessor hipotecari de Rankia, afirma que “si estem pagant una hipoteca a tipus fix en un tipus per davall de l’1,5 no és recomanable amortitzar, ara en la pujada tan gran que estem veient en l'euríbor, mentre en els casos de tipus variable ix molt més a compte fer l’amortització”.

Finalment, existeix l'opció de la comissió per amortització avançada, que hauria de desaparéixer a partir del 2023, segons el Codi de Bones Pràctiques de la Banca acordat amb el govern. Segons l’assessor de Rankia, “Podria ser recomanable esperar a l’entrada a l’any que ve per a amortitzar la nostra hipoteca”, ha declarat. En qualsevol cas, deixar els diners davall del matalaf no és una opció. Per com estan els preus, es podria perdre poder adquisitiu.

També et pot interessar

stats