El pla sanitari de l'estiu: quasi 7.000 professionals i 32 consultoris addicionals en municipis de platja

Es destinaran 65 milions d’euros, que permetran contractar 6.500 persones per a substituir les vacances i 440 per a reforçar les plantilles dels centres sanitaris

Peníscola serà un dels municipis que tindrà dos consultoris més aquest estiu per atendre l'augment de població
Peníscola serà un dels municipis que tindrà dos consultoris més aquest estiu per a atendre l'augment de població

Més de 6.500 professionals per a cobrir vacances, 440 més per a reforçar les plantilles dels centres sanitaris de les zones amb més afluència de visitants i 32 consultoris addicionals que obriran durant l’estiu. Són algunes de les xifres del pla de recursos sanitaris de la Conselleria de Sanitat Universal. 

Suposarà una inversió de quasi 65 milions d’euros, un 3,5% més que l’any passat, segons han puntualitzat des de la Conselleria de Sanitat Universal. Amb aquest pla “es garanteix l’assistència en qualsevol punt de la Comunitat Valenciana, tant als municipis turístics que veuen incrementada la seua població com als no turístics", segons ha destacat la responsable de Recursos Humans de Sanitat Universal. 

El pla de substitucions del personal sanitari està dotat amb 59.674.186,64 euros, que permetran la contractació de 6.500 persones per a cobrir les vacances d’acord amb les necessitats que han plantejat els departaments sanitaris valencians. El 32% d’aquest personal seran professionals de la infermeria; el 24%, personal tècnic de cures auxiliars d'infermeria, i el 10%, personal facultatiu. A aquest pla de vacances de personal assistencial cal sumar, en l'àmbit de Salut Pública, un pla de vacances específic de 719.188,95 euros.

El programa de reforços d'estiu en zones amb més concentració de població està dotat amb 4,5 milions d’euros i contempla la contractació de 440 professionals (117 a la província de Castelló, 205 a la de València i 118 a la d'Alacant).

Les noves contractacions aniran destinades tant a reforçar els centres d'atenció primària ja existents com a la posada en funcionament de la xarxa de consultoris d'estiu per a atendre la població desplaçada, situats als municipis amb més presència de visitants durant aquesta època de l'any. Aquests professionals s'han assignat a 102 centres d'atenció primària.

On estaran els consultoris?

A més, s'ha programat l'obertura de consultoris d'estiu. En les comarques del nord se n'obriran 17, que seran els d’Alcalà de Xivert-Alcossebre-Les Fonts, Peníscola-Peñismar, Peníscola- Sorolla, Almassora-la Torre, Benicàssim-Atlanta, Benicàssim-Azulmar, Benicàssim-Vilamar, Orpesa-la Petxina, Orpesa-la Marina, Oropesa-Avinguda de la Mar, Benicàssim-Vila-real, Castelló-Marjaleria, Torreblanca-Torrenostra, Borriana-Grau, Moncofa, Nules i Xilxes.

A més, a la província de València s’obriran 11 consultoris en zones turístiques, com ara els de Puçol platja, el Puig de Santa Maria, Bellreguard platja, Piles, Daimús platja, Miramar platja, Tavernes platja, Xeraco, Cullera-Mareny de Sant Llorenç i, a Sueca, les Palmeres i el Mareny Blau.

Per últim, a la província d'Alacant, obriran els consultoris d’Alacant-Urbanova; Santa Pola-Casa de la Mar; Santa Pola est i Santa Pola platja.

Reforços per al servei d'urgències

Així mateix, enguany s'incorporen als reforços d'estiu els recursos mòbils del Servei d'Urgències i Emergències Sanitàries, de manera que hi haurà un vehicle d'intervenció ràpida amb el seu corresponent equip sanitari en cada província. Dins d’aquest pla, es preveu un increment de 27 professionals durant el període estival.

També et pot interessar

stats