“Pizza en una mà i hamburguesa en l'altra. Això és dieta equilibrada”, el polèmic cartell que denuncien els nutricionistes

Aquesta publicitat del Centre Comercial El Saler a València ha provocat la reacció del Col·legi Oficial de Dietistes-Nutricionistes, que ha sol·licitat que es retire

Cartell de la polèmica al Centre Comercial El Saler de València
Cartell de la polèmica al Centre Comercial El Saler de València

El Col·legi Oficial de Dietistes-Nutricionistes de la Comunitat Valenciana (CODiNuCoVa) ha sol·licitat la retirada de la publicitat del Centre Comercial El Saler que indica el següent: "Una pizza en una mà i una hamburguesa en l'altra. Això és dieta equilibrada".

L'acció publicitària s'engloba en la campanya de nova imatge d'aquestes instal·lacions, un joc de paraules i un recurs publicitari que, segons els nutricionistes "normalitza i fins i tot recomana el consum d'aquests aliments com a part d'una dieta equilibrada".

Segons denuncia el col·legi, les al·lusions a "dietes equilibrades" exemplificant-les en elaboracions que no són de consum recomanat de manera habitual, "posa pedres en el camí en la lluita contra l'obesitat". A més, diuen que "confon la població", que considera que s'alimenta correctament, "quan per desgràcia el consum d'ultraprocessats i de menjar ràpid va en augment".

El 25% dels menors té sobrepés

El CODiNuCoVa explica que actualment a la Comunitat Valenciana un de cada quatre menors pateix sobrepés i el 12% obesitat. Un estat de salut que es perpetua en la majoria dels casos i que és l'origen de moltes patologies cardiovasculars, diabetis, hipertensió i fins i tot alguns tipus de càncer en l'edat adulta.

Els dietistes i nutricionistes afegeixen que aquesta publicitat també "menysprea els esforços" que els professionals de salut està realitzant per a avançar cap a una societat més sana i saludable a través de l'educació alimentària.

Atés que els missatges de salut han d'estar visats per professionals, des del col·legi demanem a empreses, autoritats, associacions, mitjans de comunicació i qualsevol classe d'entitat que busquen el suport dels professionals de l'alimentació, la nutrició i la dietètica per a qualsevol acció divulgativa i es posen a la seua disposició.

També et pot interessar

stats