El 57% dels valencians i valencianes tenen sobrepés o obesitat

Un estudi de la Societat Espanyola de Cardiologia alerta que més de la meitat de la població a Espanya té excés de pes

Imatge d'arxiu de dos dones fent esport
Imatge d'arxiu de dues dones que fan esport / Shutterstock

El 57% de la població a la Comunitat Valenciana té excés de pes. Aquesta preocupant xifra es desprén de l'estudi nutricional de la població espanyola publicat en la Revista Española de Cardiología, que indica que el 34,3% dels valencians i les valencianes tenen sobrepés, una situació que s’agreuja amb l’obesitat, que pateix el 22,7%. 

La Comunitat Valenciana se situa per damunt de la mitjana a Espanya. El 53,6% de la població té un pes superior al considerat com a saludable; en concret, el 22% dels espanyols i espanyoles tenen obesitat i el 31,6%, sobrepés. 

El rànquing el lideren Galicia (64,4%), Múrcia (64,3%), Andalusia (64%) i Astúries (63,6%). Per contra, a gran distància de la resta de les autonomies, es troben les Illes Balears, amb el 43,5% dels habitants amb sobrepés o obesitat. 

L’obesitat, vinculada al nivell socieconòmic de la població 

La doctora Carmen Pérez-Rodrigo, investigadora en l’estudi, ha explicat que un dels factors determinants en l’obesitat és el nivell socieconòmic. Per això, aquest problema de salut afecta sobretot les poblacions més vulnerables. 

A més, l'experta incideix que existeix "una associació significativa" entre la probabilitat de l'obesitat i la grandària de la localitat de residència, amb menors taxes en territoris de 15.000 a 50.000 habitants respecte a les de menys de 5.000.

Pérez-Rodrigo assegura que les noves dades troben una associació entre el sobrepés i l'obesitat amb la dislipèmia i la hipertensió arterial. I en el cas concret de l'obesitat, està vinculada amb una major probabilitat de desenvolupar diabetis i contribueix al desenvolupament de malalties cardiovasculars i cròniques.

També et pot interessar

stats