La pigota dels micos aterra a la Comunitat Valenciana amb un contagi a Alacant

Fins ara la Conselleria de Sanitat havia descartat els casos sospitosos, un a cada província

Mostres analítiques del virus de la pigota dels micos ('monkeypox' en anglés)
Mostres analítiques del virus de la pigota dels micos ('monkeypox' en anglés) / Dado Ruvic (Reuters)

Dues setmanes després que a Espanya es llançara l'alerta sanitària per la pigota dels micos, el virus ha arribat a la Comunitat Valenciana. La Conselleria de Sanitat ha detectat el primer positiu a la província d'Alacant, segons ha informat aquest dijous, tot i que no ha precisat ni gènere ni edat del pacient. Fonts del departament liderat per Miguel Mínguez assenyalen a À Punt que es troba a casa per a seguir amb el tractament.

Es tracta d'un cas diferent dels tres que hi va haver sota sospita, un a cada província, i quedaren descartats després de practicar les pertinents proves epidemiològiques. 

El territori entra així en el llistat d'autonomies afectades per la pigota dels micos, que ha deixat 142 de casos per tot Espanya segons el recompte del Ministeri de Sanitat. Madrid encapçala els registres amb més d'un centenar, però afirma que ja s'ha arribat al pic de la corba epidèmica. 

Les comunitats autònomes han començat a detectar el virus a través de PCR després que l'Institut de Salut Carlos III aconseguira fa una setmana el primer esborrany de la seqüència completa a partir de les mostres de 23 pacients. 

També et pot interessar

stats