Pescadors del Palmar celebren el centenari sorteig de redolins

S’han adjudicat 55 llocs de pesca a l’Albufera per a la temporada vinent

Pescadors del Palmar
Pescadors congregats per a celebrar el sorteig Redolins amb Juan Carlos Caballero / À Punt NTC

La comunitat de pescadors del Palmar ha acollit aquest diumenge l’emblemàtic sorteig de redolins, on s'han adjudicat 55 llocs de pesca per als associats en l'Albufera per a la temporada 2023-2024. El pescador que ha pogut triar en primer lloc enguany ha sigut Rafael Estevens Torrent, qui s'ha decantat pel lloc Cap Avante del Senyoret.

El regidor de l'Ajuntament de València Juan Carlos Caballero ha presidit aquest sorteig, de 773 anys, al costat del jurat de la comunitat de pescadors del Palmar, Pepe Caballer. Caballero ha destacat que aquest sorteig "representa la màxima expressió de la riquesa d'aquest llac i de la biodiversitat". També ha volgut recalcar que les decisions sobre el futur del parc natural seran sempre consensuades i escoltades, i ha manifestat la voluntat de protegir aquesta activitat única en el món.

Caballero ha apuntat que València "serà qui lidere la recuperació de l'Albufera" i que el parc es troba en una situació molt delicada pels abocaments i l’acumulació de llots al seu fons. A més, ha remarcat que els pescadors no trobaran en l’Alcaldia ni en l’equip de govern cap confrontació de la protecció mediambiental amb el desenvolupament econòmic, ja que volen protegir l’Albufera i, al mateix temps, respectar la pesca i l’agricultura.

També et pot interessar

stats