Les persones amb paràlisi cerebral reclamen a València més visibilitat i inversions

A la Comunitat Valenciana més de 12.000 persones pateixen aquest trastorn

Una persona amb paràlisi cerebral saluda al president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, a l'acte
Una persona amb paràlisi cerebral saluda el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, en l'acte / Europa Press

Les persones que pateixen paràlisi cerebral, les famílies i les cuidadores i cuidadors han reclamat aquest dissabte al port de València més inversions que en faciliten l'autonomia. Ho han fet en el marc de la celebració del Congrés pel Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral, que organitza l’Associació de Pares de Persones amb Paràlisi Cerebral (ASPACE). 

Per a aconseguir aquesta autonomia, el col·lectiu ha destacat dos factors essencials: la importància de tractar cada cas per separat per a adaptar-se a les necessitats de cada persona; i segon, el paper clau que representen els i les assistents personals, que són les que poden facilitar-los aquesta vida independent. A la Comunitat Valenciana viuen més de 12.000 persones amb aquest trastorn i són més de 120.000 a Espanya, el 80% de les quals tenen grans necessitats de suport. 

La presidenta d’ASPACE, Manuela Muro, ha assegurat a més que "és indispensable comptar amb recursos sostinguts en el temps que no siguen un pedaç a una situació que arrosseguem des dels orígens i s'agreuja per l'evolució en la qual vivim", alhora que ha assenyalat que "cal garantir la sostenibilitat de les entitats”. 

Forta presència institucional i una campanya en les xarxes socials

A l’acte han assistit el president de la Generalitat, Ximo Puig, que ha recordat que és clau enfortir l’estat del benestar per a aportar aquests recursos; la diputada de les Corts amb paràlisi cerebral, Laura Soler; el president de la Fundació ONCE, Alberto Durán (per videoconferència) i el director general de Drets de les Persones amb Discapacitat, Jesús Martín Blanco, que ha recordat que la Constitució "ens continua anomenant disminuïts", cosa que considera inassumible hui en dia a Espanya. 

L’associació ha posat en marxa una campanya a Twitter amb el hashtag #YoDecido per a conscienciar sobre les seues reivindicacions i ajudar així que Espanya complisca amb els mandats de la Convenció Internacional de Drets de les Persones amb Discapacitat, que enguany compleix 15 anys. 

També et pot interessar

stats