Més de 12.000 persones pateixen paràlisi cerebral a la Comunitat Valenciana

La vicepresidenta del Consell destaca la importància dels centres ocupacionals per a la integració del col·lectiu.

El centre ocupacional de l'Associació José Alcamí de València
El centre ocupacional de l'Associació José Alcamí de València

Com cada primer dimecres d'octubre, les persones amb paràlisi cerebral celebren el seu dia mundial, una data que serveix per a reivindicar la visibilitat del col·lectiu. Precisament amb aquest objectiu, diverses associacions han iniciat aquest dimecres la campanya No mires cap a altre costat, que pretén posar en relleu i conscienciar la ciutadania d'una malaltia que, a la Comunitat Valenciana, afecta més de 12.000 persones.

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha aprofitat el Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral per a visitar el centre ocupacional de l'Associació José Alcamí de València, on cada dia s'atén 65 persones. En aquest espai s'estimulen les habilitats de les persones amb paràlisi cerebral mitjançant activitats com ara elaborar paper reciclat, ambientadors o ceràmica que després poden vendre. A més, aquestes labors els reporten un salari simbòlic de sis euros mensuals.

Més enllà de la quantitat, Oltra ha destacat la importància de la tasca duta a terme al centre ocupacional pels professionals dels serveis socials, ja que contribueix a “augmentar l'autoestima” de les persones malaltes. Per a la vicepresidenta, de fet, la vàlua d'una societat es mesura, sobretot, per la seua capacitat d'inclusió.

També et pot interessar

stats