Avapace celebra el Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral amb un concert a la Rambleta

En un acte obert al públic, tocarà la banda de rock Dekubito Prono & The Supinos i es llegirà un manifest reivindicatiu.

La Banda de rock Dekubito Prono & The Supinos, formada per músics amb paràlisi cerebral
La Banda de rock Dekubito Prono & The Supinos, formada per músics amb paràlisi cerebral / AVAPACE

Aquest dimecres és el Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral, una data que recorda la necessitat de promoure i protegir els drets de les persones amb aquest trastorn. Amb aquest motiu, l'Associació Valenciana d'Ajuda a la Paràlisi Cerebral de la Comunitat Valenciana (Avapace) organitza una jornada lúdica i festiva a l'Espai La Rambleta oberta a la participació públic. De les 11.30 i fins a les 13.30 hores, qualsevol persona està convidada a participar en la celebració amb la lectura d'un manifest, tallers i un concert de la banda de rock Dekubito Prono & The Supinos formada per músics amb paràlisi cerebral. 

La paràlisi cerebral és una discapacitat produïda per una lesió al cervell que afecta la mobilitat i la postura de la persona, i en limita l’activitat. Aquesta discapacitat pot anar acompanyada d'una discapacitat sensorial o intel·lectual i per això quan es parla de paràlisi cerebral es fa referència majoritàriament a una pluridiscapacitat. 

Així ho explica el Movimient Aspace (Confederació Espanyola d'Organitzacions d'Atenció a les Persones amb Paràlisi Cerebral i Afins), que amb la celebració del dia mundial pretén donar visibilitat a la discriminació a què s'enfronten les persones amb aquest trastorn i reclamar així el seu dret a la igualtat, a una faena digna i a la inclusió laboral. 

 

També et pot interessar

stats