Pensar no només en el confort dels clients, sinó també en el de les treballadores: les claus dels hotels del futur

Dissenys ergonòmics aplaudits per les kellys, però que segons aquestes treballadores no solucionen la sobrecàrrega de faena

Les cambreres de pis pateixen diverses malalties professionals a causa dels moviments repetitius i de l'excés de treball
À Punt NTC
21 de novembre 2022 - 17:33

Només un 6% dels hotels de la Comunitat Valenciana tenen llits que s'eleven per a facilitar el treball i evitar problemes ergonòmics a les cambreres de pis. La conseqüència directa d’això és que el 66% de les molèsties que pateixen les cambreres de pis són de lumbars i d'esquena.  

Hosbec i l'Institut de Biomecànica han presentat aquest dilluns un estudi amb què es busquen solucions a aquests problemes. L’objectiu és millorar les condicions i el confort de les kellys: s’ha treballat el disseny de les habitacions i de les eines de treball escoltant les reclamacions del sector.

Posar-li rodes als llits, almenys en un dels costats perquè els puguen menejar amb més facilitat; uns elevadors per al matalàs perquè puguen posar els llençols per davall i no hagen de fer força per a alçar-lo…" són algunes de les adaptacions que proposa l’estudi de l’Institut de Biomecànica.

L'associació de cambreres de pis de Benidorm veuen un pas avant en l'aplicació d'aquestes noves ferramentes, però per a elles no és la solució. "Ací et diuen 25, 24, 23 habitacions, i apanya’t com pugues en un temps rècord" comenta la portaveu de les cambreres de pis, "molts pocs hotels tenen llits amb elements elevadors i els carros pesen molt, el problema és la sobrecàrrega d'habitacions que cal fer cada jornada".

Menys habitacions per jornada laboral continua sent la reivindicació d'una de les professions més amagades del sector turístic.

També et pot interessar

stats