Patis inclusius per combatre els estereotips sexistes

Cada vegada més col·legis plantegen aquests espais comuns com llocs on l'intercanvi de rols siga una cosa natural.

VÍDEO | Patis inclusius per combatre els estereotips sexistes

Els estereotips sexistes i els rols de gènere s'imposen als xiquets i a les xiquetes des de ben menudes, per això la necessitat de canviar els usos i les configuracions dels patis de les escoles per transformar-los en espais més inclusius.

La coeducació comença a arribar, a poc a poc, a les escoles i això queda reflectit també als espais comuns i les zones d'entreteniment. Les pistes esportives deixen pas a nous espais integradors i cooperatius on xiquetes i xiquets han d'inventar, cada dia, una situació distinta en què l'intercanvi de rols ha de nàixer de manera natural.

Es tracta d'espais lliures, imaginatius i plens d'improvisació cada vegada més visibles als patis de més col·legis.

Com per exemple al del CEIP Josep Iturbi de Borriana, on podem trobar espais com una cuina, una botiga o un hospital on la xicalla pot relacionar-se de manera distinta.

Cada centre organitza aquests espais d'una manera distinta, però l'objectiu és comú: afavorir el joc simbòlic i combatre els estereotips de gènere posant a disposició seua espais amb possibilitats de joc infinites on poden plantejar situacions distintes cada dia.

Segons ha explicat el secretari del centre a À Punt notícies, amb aquest nou plantejament del pati "els xiquets i les xiquetes fan tota mena d'activitats, no hi ha separació per sexes".

També et pot interessar

stats