“No patim dèficit d’atenció, sinó un gran nivell d’ansietat i de sobrecàrrega d’estímuls”

La doctora Mónica Pistoia analitza les causes que es troben darrere de la falta de concentració en la societat actual

Experts apunten que la majoria de les persones no patim dèficit d’atenció, sinó hiperatenció als estímuls / À Punt NTC

L'ús de les xarxes socials, l'estrés o una mala alimentació estan darrere d’un poder de concentració cada vegada més limitat que no ens permet gaudir de la faena o de l’aprenentatge.

Els nous temps ens inunden d’estímuls, en gran part a causa de la presència del mòbil i les xarxes en les nostres vides, que ens espenten a dur a terme múltiples tasques per a les quals “el nostre cervell no està preparat”, adverteix Mónica Pistoia, directora i fundadora del Centre de Neurociències Cognitives Conoce.

Pistoia afirma que molts dels pacients que acudeixen a la consulta pensant que tenen un dèficit d’atenció, però que en realitat “pateixen un gran nivell d’ansietat i de sobrecàrrega d’estímuls” que no es permeten “prioritzar i jerarquitzar què necessiten”.

La majoria de les persones patim d’una hiperatenció a tots els estímuls Mónica Pistoia - Directora i fundadora del Centre de Neurociències Cognitives ‘Conoce’

Els experts indiquen que no poder concentrar-nos ni trenta minuts seguits, llegint, treballant sense interrupcions o seguint una conversa, és mal senyal. En situacions extremes d'ansietat, el temps de concentració es pot reduir fins a 5 minuts, però sense cap patologia la mitjana de la societat està entre 30 i 45 minuts.

A més, la doctora recorda que alguns autors apunten que “la majoria de les persones no patim dèficit d’atenció, sinó una hiperatenció a tots els estímuls”.

També et pot interessar

stats