Què passa amb el règim de visites de fills en custòdia compartida durant l'estat d'alarma?

Advocats de dret familiar consideren que cal tindre cura dels menors segons marca l'article 7e) del reial decret que regula aquesta situació.

VÍDEO | Què passa amb el règim de visites de fills en custòdia compartida durant l'estat d'alarma?

Un dels aspectes que causa contradicció respecte de les postures que cal prendre amb l'estat d'alarma és el que fa referència a la custòdia compartida dels fills. Aquesta situació pot interpretar-se com un conflicte entre alguns articles del reial decret que ha aprovat el govern espanyol per a regular aquesta situació extraordinària. Es tracta dels articles 8, que limita la mobilitat de les persones, i 7e), que recull l'assistència i cura a majors, menors, persones dependents, persones amb discapacitat o persones especialment vulnerables.

En aquest sentit, el secretari del Col·legi d'Advocats de València i especialista en dret de família, José Soriano Poves, ha assegurat en Les notícies del matí que, sobretot, "ha de primar el sentit comú i els acords que facen els pares sobre els fills i filles".

Com que el reial decret no resol que necessàriament haja de quedar suspés el règim de visites ni el sistema de custòdia compartida, s'ha de concretar una sèrie de punts en comú que puguen resoldre la situació.

Sobre el lloc d'intercanvi del menor, Soriano recomana que es faça amb total normalitat, de la mateixa manera que quan hi ha un període vacacional. Tant en la situació actual com en aquests espais de temps els punts d'oci per a trobada familiar o els col·legis estan tancats.

L'advocat també ha assegurat que discrepa sobre la recomanació que han fet dos jutjats: que la quarantena la complisquen també els menors i que no canvien de domicili. Considera que, en un ambient segur i fora de riscos, es pot "dur a terme la custòdia compartida". "S'ha de prioritzar tant l'interés superior del menor com la seguretat del menor", ha sentenciat.

També et pot interessar

stats