Presó provisional sense fiança per al presumpte assassí del xiquet de Lardero

Milers de persones s'han concentrat aquest diumenge per recordar Álex, de 9 anys, assassinat aquest dijous

Milers de persones s'han concentrat en la Plaça Entreríos de Lardero (La Rioja) per a recordar al xiquet assassinat
Milers de persones s'han concentrat en la Plaça Entreríos de Lardero (La Rioja) per a recordar al xiquet assassinat / Alberto Ruiz Acimas

La jutgessa del jutjat d'Instrucció número 2 de Logronyo ha dictat aquest diumenge presó provisional comunicada i sense fiança per al detingut com a presumpte autor de l'homicidi d'un menor de nou anys a la localitat de Lardero. L'home s'ha acollit al dret a no declarar.

Tot va començar amb la desaparició del xiquet, el dijous 28 d'octubre, poc després de les 8 de la vesprada. Un desconegut se l'havia emportat d'un parc on jugava amb altres menuts, després d'eixir d'un local on celebraven una festa de Halloween amb familiar i amics.

Minuts després la Policia Local el localitzà en estat molt greu i inconscient a la porteria de la finca on vivia el seu captor, que estava allí mateix, al costat del cos. Els equips sanitaris van intentar reanimar el xiquet sense èxit i els agents van retindre l'home dins del domicili per evitar que els veïns el linxaren. Finalment el detingut va eixir en un vehicle policial del garatge de l'edifici on van passar els fets.

L'acusat és un home de 54 anys, veí de Lardero, que estava en llibertat condicional mentre complia condemna per un altre delicte d’assassinat i agressió sexual. En 2020, segons ha confirmat la Delegació del Govern, el van traslladar des d'una altra presó al Centre Penitenciari de Logronyo i va obtindre la llibertat condicional el 8 d'abril de 2020. La condemna s'extingia el 17 d'agost de 2023.

La Delegació del Govern també ha confirmat que el 25 d'octubre de 2021 van denunciar a la Guàrdia Civil que un home, a qui no han pogut identificar, va convidar una xiqueta del Col·legi Villa Patro de Lardero a anar a jugar amb la seua filla, però ella no hi va accedir.

Milers de persones s'han concentrat aquest migdia a la plaça del barri d'Entrerríos, a la localitat de Lardero (La Rioja), per a recordar Álex, el xiquet de 9 anys assassinat aquest dijous al municipi, i per a donar suport a la família. A l'acte ha assistit el besoncle del menor, Gonzalo Martín.

Eduardo Ruiz, president de l'entitat veïnal que ha convocat la concentració, ha transmés el condol de la ciutat als familiars i ha assegurat que "els xiquets són els éssers més innocents de la nostra societat, que tenen dret a ser protegits per a viure lliurement en un entorn segur, feliç i sense por. I quan aquesta protecció es trenca, també es trenca la societat, perquè hem fracassat en la nostra missió".

També et pot interessar

stats