Pascual destaca que el curs universitari començarà de manera presencial i amb els estudiants vacunats

La consellera avança que en breu tindran l'esborrany del pla de finançament d'universitats, que girarà al voltant de tres eixos: la docència de qualitat, la investigació d'excel·lència i l'ocupabilitat

Carolina Pascual en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

A les universitats de la Comunitat Valenciana el curs començarà de manera presencial al setembre i s'espera que siga amb tot l'alumnat vacunat. Així ho ha assegurat aquest dimecres en Les notícies del matí la consellera d'Universitats, Carolina Pascual.

La consellera ha explicat que, després de la reunió mantinguda amb els rectors, "la idea és anar a la màxima presencialitat possible i som optimistes d'un curs presencial amb l'avanç de la vacunació". De totes maneres, ha matisat que caldrà mantindre durant un temps totes les mesures de precaució com les mascaretes en interiors, les distàncies i la ventilació.

D'altra banda, Pascual ha dit que els 5.000 estudiants erasmus podran vacunar-se tots abans que partisquen cap a l'estranger. Reconeix que hi ha un lleuger retard en l'abastiment de vacunes, però assegura que arribaran totes a temps i que la vacunació dels estudiants amb estades a l'estranger, que va començar dilluns a les universitats, s'està duent a terme amb normalitat.

Nou pla de finançament

Respecte al nou pla de finançament d'universitats, la consellera ha assenyalat que es tracta d'"un objectiu central" per a la Conselleria d'Innovació i Universitats. Segons ha explicat, la comissió de treball que es va crear el febrer de 2020 ha tingut retards en aquest projecte a causa de la pandèmia, però "ja s'està elaborant un esborrany que ha de circular ara per les universitats". L'objectiu, ha dit, és arribar a un pla de finançament "de consens per a fer un repartiment de la forma més eficient possible".

La docència de qualitat, la investigació d'excel·lència i l'ocupabilitat són els tres eixos que centraran els indicadors de finançament en un pla la previsió del qual, ha avançat Pascual, és implantar-lo progressivament en els pròxims deu anys. "El primer és tindre l'esborrany per a negociar-lo i arribar a acords en els identificadors per a assolir aquests tres objectius".

També et pot interessar

stats