Les universitats valencianes vacunen aquesta setmana vora 5.000 estudiants Erasmus

Aquest estudiantat, que participarà en programes d'intercanvi internacional, rebrà la segona dosi de Moderna a principi d'agost

Una alumna Erasmus es vacuna contra el coronavirus a València
Una alumna Erasmus es vacuna contra el coronavirus a València / À Punt

Les universitats valencianes vacunaran des d'aquest dilluns a divendres vora 5.000 estudiants que se’n van d’Erasmus i que rebran la vacuna contra la Covid-19 de Moderna. La segona dosi la rebran a principi d'agost. D'aquesta manera s'agilitza el procés d'immunització de l'estudiantat universitari, i s'intenta també que aquest grup d'edat reba ja la vacuna, perquè segurament no estaran a Espanya quan s'inicie el procés de vacunació dels seus grups d'edat.

A la Universitat Jaume I de Castelló han començat a vacunar a les nou del matí a l'estudiantat que participarà en programes d'intercanvi internacional. Des de hui i fins dijous està previst que el centre sanitari habilitat al campus castellonenc es vacune vora 400 estudiants de l'UJI, que tenen previst estudiar en universitats estrangeres durant el primer semestre del curs escolar que ve. Es tracta tant d'alumnes que formen part de programes com l'Erasmus així com estudiants de doctorat que hagen de realitzar estades a l'estranger.

Els estudiants que es troben dins d'aquest grup han rebut un correu electrònic amb el dia i hora per a poder vacunar-se en aquesta i la resta d'universitats valencianes. Per exemple, la Universitat de València es vacunarà en cinc dies a més de 2.050 estudiants dels 2.300 que participaran en programes de mobilitat que s'iniciaran abans del pròxim mes d'octubre.

Centre de vacunació habilitat a la Universitat de València / À Punt NTC
Centre de vacunació habilitat a la Universitat de València / À Punt NTC / À Punt NTC

Els equips mèdics de la UV, al costat d'altres reforços, vacunaran els estudiants Erasmus i del programa internacional de la universitat, amb la col·laboració de 12 docents i 23 estudiants d'Infermeria, al centre que s'ha habilitat a la Facultat d'Infermeria i Podologia. En total, l'equip que participarà en la vacunació, en la qual s'administraran dosi de Moderna subministrades per la Generalitat, està integrat per 40 persones per torn, que han rebut formació de la Conselleria de Sanitat.

També et pot interessar

stats