‘Parir al segle XXI’ guanya el premi internacional Anthem

El certamen ha atorgat el docuweb coproduït per À Punt Mèdia, Barret Cooperativa i Lab RTVE la medalla d'or en projectes de sensibilització sobre salut

'Parir al segle XXI' està A la carta al web d'À Punt Mèdia
'Parir al segle XXI' està A la carta en el web d'À Punt Mèdia
16 de febrer 2022 - 18:19

El docuweb Parir al segle XXI, coproduït per À Punt Mèdia, Barret Cooperativa i Lab RTVE, ha rebut la medalla d’or a la sensibilització dins de l’àmbit de la salut que atorga l'Anthem Award, un premi internacional que reconeix els projectes audiovisuals que col·laboren en la transformació social. El guardó se suma a altres reconeixements internacionals com els Premis Webby o el premi del festival Finnof. 

El docuweb ha sigut reconegut en aquesta ocasió per la seua capacitat de generar conscienciació en matèria de maternitat i salut reproductiva. Parir al segle XXI acompanya cinc dones durant tot el procés que s’inicia amb l’embaràs i culmina amb el naixement dels nadons a l’Hospital Universitari de la Plana. El projecte, que inclou un llargmetratge i continguts web interconnectats amb una narrativa transmèdia, explica com és l’anomenat part respectat, que implica que es consideren les decisions preses per les mares abans del moment de parir. 

Els creadors del documental han volgut agrair el premi a les cinc protagonistes de la peça, que els van permetre “ser testimonis d’un moment tan íntim com el seu part”, i també a les comares de l’Hospital de la Plana, per facilitar la seua presència a les instal·lacions de maternitat. 

El documental transmèdia ha estat nominat en altres prestigiosos concursos internacionals com el World Press Photo, en què va competir com a finalista en la categoria digital storytelling contra mitjans com The Washington Post.

També et pot interessar

stats