El pare de Marta Calvo recorre contra la condemna a Palma, per a qui reclama presó permanent

Sol·licita també que se'l condemne per un delicte contra la integritat moral per l'ocultació del cadàver

Jorge Ignacio Palma, condemnat per tres assessinats i sis intents d'homicidi, en la vista oral
Jorge Ignacio Palma, condemnat per tres assassinats i sis intents d'homicidi, en la vista oral / Rober Solsona (Europa Press)

El pare de Marta Calvo, una de les joves assassinades per Jorge Ignacio Palma ha recorregut contra la sentència condemnatòria i reclama la presó permanent revisable en entendre que aquesta pena "es pot aplicar en el cas d'assassinats en sèrie que es jutgen en un mateix procediment".

Sergio Calvo també sol·licita que se'l condemne per un delicte contra la integritat moral, pels danys que ha causat a la família on estan les restes mortals de la jove d'Estivella.

En aplicació del veredicte del jurat popular, a principi de setembre l'Audiència de València va condemnar Palma a penes que sumen 159 anys i 11 mesos de presó per l'assassinat de Marta Calvo, Arliene Ramos i Lady Marcela Vargas, i l'intent d'homicidi contra sis dones més, mitjançant l'ús no consentit de cocaïna de gran puresa per a anul·lar-los la voluntat.

L'advocada del pare de Marta Calvo, Candela Estévez, entén, a diferència de la jutge del tribunal popular, que l'article 140.2 del Codi Penal es pot interpretar favorablement a l'aplicació de la presó permanent revisable contra Palma. La norma diu que aquest precepte es pot aplicar quan el detingut "hauria sigut condemnat per la mort de més de dues persones". Un text que la magistrada va interpretar en sentit literal, entenent que es referia a condemnes en processos judicials anteriors. L'advocada del pare de Calvo i altres acusacions, però, entenen que també es pot aplicar dins la mateixa causa, quan és jutjat un assassí en sèrie, ja que Calvo va ser la tercera de les dones que Palma va matar amb un modus operandi similar.

Pel que fa al delicte contra la integritat moral, també desestimat per la magistrada, Estévez interpreta que la jurisprudència sí que n'avala l'aplicació, sense necessitat "que concórreguen totes les circumstàncies fàctiques" que recull la norma.

L'acusació que exerceix la mare de Marta Calvo —en paral·lel al progenitor— també ha anunciat el recurs contra la sentència amb un argumentari similar. El pas ja l'ha fet la defensa de Palma, que assegura que la condemna es basa en "meres hipòtesis" i al·lega que no hi ha proves de la introducció de cocaïna als cossos de les víctimes.

També et pot interessar

stats