El papa no participarà enguany en el tradicional Viacrucis del Divendres Sant al Colosseu de Roma

El Vaticà ho ha justificat en les baixes temperatures i ha assegurat que sí que oficiarà la Missa del Diumenge de Resurrecció des del balcó

El papa Francesc (dreta) dirigeix la missa crismal a la Basílica de Sant Pere, en la qual beneeix l'oli crismal que s'utilitza per als sagraments religiosos durant l'any (6 d'abril de 2023)
El papa Francesc (dreta) oficia la missa crismal a la basílica de Sant Pere, en què beneeix l'oli crismal que s'utilitza per als sagraments religiosos / Ettore Ferrari (Efe)

El papa Francesc no acudirà aquest divendres al Colosseu per a presenciar el tradicional Viacrucis del Divendres Sant. Finalment seguirà les oracions des de la seua residència del Vaticà, “a causa de l'intens fred d'aquests dies”, segons la Santa Seu. El papa va passar tres nits la setmana passada ingressat a l'Hospital Policlínic Gemelli de Roma a causa d'una bronquitis.

L’última vegada que ha fet un acte públic ha sigut aquest dijous, quan va acudir a una presó de menors a la perifèria de Roma. El pontífex es va alçar de la cadira de rodes per a llavar els peus de dotze presos com a record de l'Últim Sopar, un gest que va fer dies després de rebre l'alta hospitalària dissabte passat.

A més, el papa Francesc va fer una homilia durant la missa crismal, que commemora la institució del sagrament de l'orde sacerdotal per Jesucrist durant l'Últim Sopar i està dedicada a la renovació pels sacerdots dels vots de pobresa, castedat i obediència.

Cada Divendres Sant a Roma centenars de fidels fan el Viacrucis al Colosseu, a través de catorze meditacions que narren la pujada de Jesús al Calvari, la crucifixió i la sepultura. L'any passat, part del recorregut va estar dedicat a demanar la pau després d'esclatar la guerra d'Ucraïna.

Dissabte Sant el papa presidirà la vigília pasqual i diumenge oficiarà la Missa de Pasqua a la plaça de Sant Pere des del balcó central de la façana de la basílica vaticana, segons el programa.

També et pot interessar

stats