El papa Francesc abandona l'hospital: "Encara estic viu"

El pontífex ha passat tres nits ingressat per una bronquitis

El papa Francesc a l'eixida de l'hospital
El papa Francesc a l'eixida de l'Hospital Policlínic Gemelli de Roma / Reuters

El papa Francesc ha abandonat aquest matí l'Hospital Policlínic Gemelli de Roma, on ha passat tres nits ingressat a causa d'una bronquitis. El pontífex ha rebut l'alta mèdica i quan eixia de l'hospital, ha baixat del cotxe per a deixar clar davant de les càmeres que es troba bé: "Encara estic viu", ha declarat en to bromista, però amb la veu cansada.

Aquest divendres, el portaveu de la Santa Seu, Matteo Bruni, ja avançà que el papa deixaria aquest dissabte l'hospital per a posar rumb a la seua residència dins dels murs vaticans, la Casa Santa Marta, on presidirà des de demà els actes de la Setmana Santa.

Francesc, de 86 anys, fou ingressat dimecres a causa d'una bronquitis de base infecciosa i va rebre un tractament d'antibiòtics en infusió, per via intravenosa. Des del primer dia hospitalitzat la seua salut va constatar una "millora", tal com va aclarir Bruni.

Francesc ha estat ingressat en un apartament d'ús exclusiu dels papes al Gemelli, inaugurat en temps de Joan Pau II, i en aquests dies de convalescència ha llegit periòdics, ha resat en la seua capella i fins i tot ha sopat pizza acompanyat per alguns metges i col·laboradors. Divendres, a més, va visitar els xiquets de la Unitat d'Oncologia Pediàtrica i Neurocirurgia Infantil i va batejar un xiquet anomenat Miguel Ángel.

El Vaticà ha confirmat que Francesc té previst presidir aquest diumenge la missa del Diumenge de Rams, que obri oficialment els rituals de la Setmana Santa, la més important del calendari litúrgic, encara que l'eucaristia l'oficiarà el cardenal argentí Leonardo Sandri.

També et pot interessar

stats