El papa demana que s'acabe “la insensata” guerra a Ucraïna en el seu missatge de Nadal

El pontífex ha fet una crida a la solidaritat per als “que estan patint”, tant a Ucraïna com a altres regions com Síria, l'Iran o Terra Santa

El papa Francesc dona el tradicional discurs Urbi et Orbi del dia de Nadal
El papa Francesc dona el tradicional discurs 'Urbi et Orbi' del dia de Nadal / Yara Nardi (Reuters)

El papa Francesc ha demanat aquest diumenge "que s'il·luminen les ments dels qui tenen el poder de fer callar les armes" i "es pose fi immediatament" a la "insensata" guerra a Ucraïna.

Ho ha fet en el missatge de Nadal que ha pronunciat des de la basílica de Sant Pere abans de la benedicció Urbi et Orbi, davant de desenes de milers de persones que s'hi han congregat.

Així, el papa ha demanat recordar "els rostres dels germans i germanes ucraïnesos, que viuen aquest Nadal en la foscor, a la intempèrie o lluny de les seues llars", a causa de “la destrucció ocasionada per deu mesos de guerra".

Amb això present, ha realitzat una crida a la solidaritat i a "ajudar els qui estan patint”, especialment els xiquets "devorats per les guerres, la pobresa i la injustícia".

En el seu missatge de Nadal, en el qual repassa els conflictes i mals en el món, el papa Francesc ha lamentat "que el nostre temps està vivint una greu carestia de pau", també en "altres regions, en altres escenaris d'aquesta tercera guerra mundial".

Entre ells ha esmentat Síria, el Líban, el Iemen, Myanmar, l'Iran, la zona de Sahel i Terra Santa, per a la qual ha implorat que "es reprenga el diàleg i la recerca de confiança recíproca entre israelianes i palestins".

També et pot interessar

stats