Rússia ataca Kíiv, hores després que es restablira la calefacció

Ucraïna es prepara a la frontera per a "possibles escenaris", davant la visita aquest dilluns de Putin a Bielorússia, on l'obertura d'un segon front podria posar en dificultats l'exèrcit ucraïnés

Funerals de soldats ucraïnesos en Kíiv, Ucraïna
Funerals de soldats ucraïnesos a Kíiv, Ucraïna / Oleg Petrasiuk (Efe)

L'exèrcit rus ha llançat aquesta matinada un nou atac amb drons sobre la ciutat de Kíiv i alguns punts de la regió, a penes unes hores després que les autoritats locals hagueren restablit el sistema de calefacció destruït en anteriors bombardejos.

L'alcalde de Kíiv, Vitali Klitxkó, ha confirmat diverses explosions en els districtes de Solomianski i Xevtxenkivski, i ha assenyalat que tots els serveis d'emergència ja estan treballant en els llocs afectats, ja que s'han produït alguns incendis.

Mentrestant, Serhí Popko, cap de l'Administració Militar de la ciutat de Kíiv, ha informat que les forces de defensa antiaèria han abatut quinze drons de fabricació iraniana durant aquesta matinada que s'havien llançat sobre la capital.

D'altra banda, Ucraïna s'està preparant a la frontera de Bielorússia "per a tots els possibles escenaris de defensa", segons va assegurar anit el president del país, Volodímir Zelenski, davant l'anunci del president rus Vladímir Putin de viatjar a Minsk a la recerca d'un segon front de guerra.

"La protecció de la frontera amb Rússia i Bielorússia és una prioritat constant. Ens estem preparant per a tots els possibles escenaris de defensa. Qualsevol que incline Minsk al que siga, no l'ajudarà com qualsevol altra idea malaltissa en aquesta guerra contra Ucraïna i els ucraïnesos", ha afirmat Zelenski.

Visita de Putin a Bielorússia

El president rus, Vladímir Putin, viatja aquest dilluns a Bielorússia en una setmana decisiva per a la futura estratègia militar de Rússia a Ucraïna, on l'obertura d'un segon front podria posar en moltes dificultats a l'exèrcit ucraïnés.

Putin es reunirà a Minsk amb el seu principal còmplice en l'“operació militar especial”, el president bielorús, Aleksandr Lukaixenko, i en els pròxims dies presidirà la reunió del Ministeri de Defensa i, dijous, la del Consell d'Estat.

En la reunió de l'Estat Major de la Defensa d'Ucraïna celebrada aquest diumenge, segons ha explicat Zelenski, es va examinar “amb gran detall” la situació a les regions de Donetsk i Lugansk.

“La direcció de Bakhmut és clau. Mantenim la ciutat, encara que els ocupants estan fent tot el possible perquè no quede ni un sol mur intacte”, ha contat.

Segons el mandatari ucraïnés, a les regions de Zaporíjia i Kherson, i al sud en general, les forces ucraïneses estan reduint “gradualment el potencial dels ocupants”.

També et pot interessar

stats