La pandèmia dispara les visites als parcs naturals

Els paratges protegits del nostre territori han rebut enguany més visites que l'any passat, tot i la limitació d'aforament als centres d'interpretació.

El cim del Garbí, al Parc Natural de la Serra Calderona, la setmana passada
El cim del Garbí, al Parc Natural de la Serra Calderona, la setmana passada / À Punt NTC

El Garbí, les Fonts de l'Algar, el penyal d'Ifac o l'Albufera. La imatge es repeteix cada cap de setmana, i especialment els diumenges: cues de cotxes i aglomeracions de gent omplin els espais naturals del nostre territori. Mentre que l'aforament de les platges es va limitar a l'estiu, als paratges naturals no s'aplica cap tipus de limitació, excepte als centres d'interpretació. Per això, cada vegada hi ha més afluència, sobretot si el bon oratge acompanya.

Segons dades de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, el nombre dels visitants als parcs naturals valencians ha augmentat respecte a l'any passat: 99.508 persones han visitat els centres d'interpretació i punts d'informació els mesos de juliol i agost de 2020, mentre que el 2019 van rebre 98.395 persones. La Conselleria estima que durant els mesos d'estiu d'enguany han sigut 863.602 persones les que han acudit a aquests paratges protegits, 93.186 més que l'any passat. Un increment que es produeix malgrat la limitació d'aforament als centres d'interpretació dels parcs.

Després de no rebre visitants pel tancament durant el confinament, aquests espais tornaren a obrir durant la segona fase de la desescalada i s'han convertit en un lloc d'interés davant de les restriccions a la mobilitat com a mesura de prevenció de la pandèmia i una alternativa turística que s'adapta al nou temps.

El penyal d'Ifac (Marina Alta) ha sigut el parc natural més visitat de la Comunitat Valenciana durant el mes d'agost, amb 31.402 visitants al seu centre d'interpretació. El segueixen el Montgó (Marina Alta) amb 5.742 visitants; la Font Roja, a l'Alcoià (5.129); la reserva natural de les Illes Columbretes (2.419) i el Fondo d'Elx-Crevillent, al Baix Vinalopó, amb 1.804.

També et pot interessar

stats