La pandèmia canvia de fase: més contagis, però menys hospitalitzacions

Si bé han augmentat els casos positius, els ingressos en planta i UCI continuen a la baixa

La mascareta encara s'haurà d'utilitzar en centres sanitaris i sociosanitaris, a més del transport públic / À Punt NTC

Després de 700 dies amb la mascareta posada, la fi de l'obligatorietat d'usar-la en quasi tots els interiors ha arribat en ple repunt de contagis. L'últim mes la tendència dels positius ha sigut ascendent, si bé ara ja no es registren tots i la incidència acumulada només es refereix a persones majors de 60 anys.

De fet, l'última dada de Sanitat Universal notifica més de 7.500 casos, una xifra que fa uns mesos hauríem considerat una nova onada. La diferència actual és que fins i tot contagiant més, la covid envia cada vegada menys persones a l'hospital i a l'UCI. La pressió hospitalària baixa de manera constant, amb 667 hospitalitzacions i 34 pacients a l'UCI. Les morts per coronovarius, que ara es comuniquen dues vegades per setmana, baixen suaument en termes absoluts. Quinze persones han mort per covid en una setmana.

Per aquest motiu, la mascareta encara s'haurà d'utilitzar en centres sanitaris i sociosanitaris, com farmàcies, òptiques o fisioterapeutes, però també en el transport públic, siga per carretera, ferrocarril o aire.

També et pot interessar

stats