Paiporta implanta als centres educatius un programa per a millorar la convivència

El projecte Pigmalió vol potenciar l'autoestima i afavorir l'empatia entre l'alumnat alhora que evita situacions de vulnerabilitat

Imatge d'una classe de l'IES La Sénia de Paiporta

Per a millorar la convivència als centres educatius s'ha implantat a Paiporta (Horta Sud) el projecte Pigmalió, una iniciativa que s'ha presentat aquest dimecres a les Corts. Es tracta d'un programa d'acompanyament que vol potenciar l'autoestima i afavorir l'empatia entre l'alumnat.

Luis Sanchis, director de l'IES la Sénia de Paiporta explica que el projecte Pigmalió "és un programa de tutoria entre iguals en el qual un alumne major acompanya un alumne més menut i li dona un reforç i un acompanyament afectiu i emocional durant un curs".

"L'alumnat tutoritzat, tindre un alumne major que es preocupa i que està pendent, açò estabilitza les xarxes d'afecte del centre", agrega el director. El programa Pigmalió fa prevenció de l'assetjament escolar perquè amplia les possibilitats d'ajuda cap a l'alumnat vulnerable. S'instaura, a més, una cultura de les cures necessària als centres educatius

En aquest centre fa deu anys que treballen amb aquesta metodologia i fan un balanç molt positiu. Han arribat a tindre cent parelles de treball alguns cursos i s'han creat xarxes d'afecte que enfortixen el clima de benestar a l'aula.

També et pot interessar

stats