La PAH exigeix a PSOE i Unides Podem que aproven la llei estatal d’habitatge

El moviment per l’habitatge del País Valencià ha convocat aquest dissabte una manifestació a València per a demanar que la nova normativa siga una realitat enguany

Manifestació de la PAH a València per una llei d'habitatge estatal
Manifestació de la PAH a València per una llei d'habitatge estatal / Xavi Carrau
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
26 de novembre 2022 - 07:30 Actualitzat: 26 de novembre 2022 - 12:46

Diverses organitzacions en defensa del dret a l’habitatge, entre elles la PAH, s'han manifestat aquest dissabte a la plaça de Sant Agustí de València per a exigir al govern de coalició espanyol que aprove una llei estatal d’habitatge abans que acabe l’any.

El moviment per l’habitatge del País Valencià alerta que en els primers sis mesos de 2022 s’han produït 21.888 desnonaments a tot l’estat, 3.387 a la nostra autonomia. La causa d’un gran nombre d’aquests desnonaments hauria sigut, afirmen, la pujada del preu del lloguer tot i el límit d’un 2% marcat per llei. 

Tot i que asseguren que les mesures de l’anomenat escut social han impedit desnonaments, també emfasitzen que si la que seria la primera llei d’habitatge de la democràcia no s’aprova enguany la població quedarà desprotegida “davant la cobdícia i agressió del capital financer”. 

Les organitzacions que han convocat la manifestació consideren que “si el PSOE volguera” podria aprovar-se la llei estatal d’habitatge, ja que recentment una sèrie de partits han renovat el suport a les seues reivindicacions. També recorden que Unides Podem té és “més responsabilitat específica” respecte de la resta de partits pel fet de formar part del govern de coalició espanyol.  

Per a la PAH i la resta d’entitats, no és suficient resoldre l’“emergència habitacional”, sinó que cal crear les condicions per a garantir el dret a l’habitatge de tota la ciutadania. Per a això, proposen la paralització de desnonaments sense alternativa d’habitatge, lloguer social obligatori, augment de “l’exigu” parc públic i control dels preus de lloguer. 

També et pot interessar

stats