Paco Pascual, millor mestre d’Espanya: “Els xiquets poden ser un exponent social alhora que aprenen a l'aula”

Aquest veí de Cocentaina treballa cada dia formant en valors l’alumnat perquè siguen millors persones

Paco Pascual guardonat millor mestre d'Espanya / À Punt NTC

Paco Pascual, de 44 anys i veí de Cocentaina, arribà a l'educació de casualitat i hui s'ha convertit en el millor mestre d'Espanya. Educar i formar l'alumnat en valors perquè siguen millors persones l'han portat a guanyar aquest premi, considerat el Goya de l'educació. I amb una puntuació de rècord: 147 punts dels 150 possibles.

Encara sense acabar de creure-s'ho, Paco mostra orgullós el premi que l'acredita com a millor mestre de primària d'Espanya. Darrere, tretze anys educant amb una metodologia d'aprenentatge de servei, que trasllada el temari a la vida real. “Vull portar a la societat en servei social allò que estem obligats a treballar dins de l'aula per la llei d’educació”, explica. 

A les aules del col·legi Sant Roc d'Alcoi ha portat a terme experiències tan enriquidores com ajudar a la integració social de dèsset dones amb perill d'exclusió social. O conservar el patrimoni natural amb la recuperació de 122 quilòmetres del parc natural de la Serra de Mariola, al mateix temps que fan oli per donar a les persones més necessitades. “Els xiquets poden ser un exponent social al mateix temps que aprenen a l'aula”, manifesta. 

I és el seu alumnat el que l'ha nominat al premi Educa-Abanca, el Goya de l'educació. Arribà a la docència de rebot des del món de la confecció dels vestits per a la festa de moros i cristians, i hui s'ha convertit, d'entre els 3.000 candidats nominats, en el millor mestre d'Espanya. “La docència m'ha canviat la vida, tinc una altra manera de veure el món”, comenta. Una altra manera d'educar que ara ensenya a la Universitat de Magisteri del Senegal.

També et pot interessar

stats