PACMA demana paralitzar dues mascletaes a València per a no afectar les colònies felines de la zona

L’Ajuntament de València assegura que no tenen marge de maniobra per a canviar-les de lloc, però proposen traslladar els gats temporalment

Imatge d'arxiu d'una mascletà / À Punt NTC

Dues mascletaes previstes per als dies 2 i 4 de setembre a la zona de la Fonteta de Sant Lluís de València han generat controvèrsia. El motiu és que prop hi viuen dues colònies felines i tant les seues cuidadores com el partit polític PACMA han demanat a l’Ajuntament i la Junta Central Fallera suspendre-les per la salut dels animals.

Segons ha explicat a À Punt una de les encarregades d’aquestes colònies de gats, Lucia Paoletti, el soroll dels petards pot provocar greus conseqüències en la salut dels felins, ja que els pot espantar i fer que no tornen a la colònia i, fins i tot, causar-los un atac al cor. 

D’altra banda, la coordinadora del PACMA a València, Raquel Aguilar, ha assenyalat que demanaran per escrit a l’alcalde Joan Ribó que es paralitzen les dues mascletaes o es canvien d’ubicació.

Des del consistori asseguren que no tenen marge de maniobra ja que la zona per als espectacles pirotècnics s'ha triat per a complir les mesures de seguretat anti-Covid. Així i tot, han proposat que es trasllade la colònia felina temporalment. 

Si finalment res canvia, els dies 2 i 4 de setembre se celebraran les mascletaes en la zona, com estava previst.

També et pot interessar

stats