Ousman, el forner premiat a Alacant que va ser rescatat per l’Aquarius

El jove va arribar a Espanya des de Líbia fa quatre anys. Ara viu i treballa a Sant Joan d’Alacant, en un forn que ha guanyat el concurs de coca amb tonyina de les Fogueres 2022

Ousman treballa de forner a Sant Joan d'Alacant / À Punt NTC

El dia que complia dènou anys, Ousman Caayay va arribar a València a bord de l’Aquarius, després que el vaixell de rescat trobara la seua pastera perduda en les aigües del Mediterrani. Ell i les 83 persones que l'acompanyaven eixiren des de Líbia rumb a Itàlia per a cercar un futur millor, però després d’estar tot el dia a la mar van assumir que s’havien perdut. Decidiren que, o tornaven a Líbia o morien.

En aquell moment, tal com relata, alçaren la vista “i ahí estava l’Aquarius”. Era el 17 de juny de 2018, i a bord viatjaven un total de 629 migrants. Només arribar a València, Ousman, amb altres companys, va ser traslladat a Alacant i després a Castelló de la Plana, per a acabar tornant a Alacant.

Allí, gràcies a la recomanació de l'organització d'ajuda al refugiat d'Elx, va trobar feina de forner en la panaderia Ballesteros de Sant Joan d’Alacant. Encara que la seua formació és de fuster, Ousman va provar al forn, on fa ja tres anys que treballa i li han fet contracte indefinit.

Amb la situació laboral estable, Ousman s’ha comprat una casa, la qual comparteix amb la seua dona i d’ací a poc temps, amb la primera filla.

Però el jove, que aquest divendres va complir 23 anys, té un altre motiu de celebració: forma part de l’equip de panaderia Ballesteros, que ha guanyat enguany el concurs a millor coca amb tonyina 2022 d’Alacant, una delícia tradicional de les Fogueres.

Amb tot açò, no es planteja anar-se’n d’Espanya. En poder anirà a visitar sa mare, a qui no veu des de fa deu anys, i el seu germà, a qui no veu des de fa quinze. Però, quatre anys després de viure el malson d'anar a la deriva en una pastera, Ousman està feliç que el destí el portara a Alacant.

També et pot interessar

stats