La millor coca amb tonyina es cou aquest dijous a Alacant

Desenes de forners participen en el concurs que busca la millor coca, menjar indispensable durant la nit de la Plantà

La millor coca amb tonyina es cou aquest dijous a Alacant

Alacant busca la millor coca amb tonyina. Desenes de forners competeixen aquest dijous per aquest saborós premi que, junt amb les bacores, dona el tir d’eixida a les Fogueres.

Als obradors preparen els ingredients perquè estiga tot enllestit a l’hora del concurs que organitza el gremi de forners i pastissers.

Ceba fregida, anís i tonyina salada són els ingredients bàsics d’aquesta coca que conquista centenars d’estómacs durant la Nit de la Plantà, encara que els comensals cada vegada s’impacienten més i els forners tenen més comandes primerenques i també durant els dies grans de la festa.

La guanyadora del concurs de l’any passat, Rosa Pérez, del Forn Bardisa Pérez admet que abans aquesta coca es demanava únicament per a la Nit de la Plantà, “però ara en volen tota la setmana”.

Al seu forn farà en una setmana 400 coques de tonyina, però al conjunt de la ciutat la xifra creix fins a les 30.000.

Després de dos anys sense Fogueres, encara que no sense concurs, que sí que es va celebrar el 2021, els forners alacantins estimen un augment del 25% de les comandes per l’augment de la demanda en barraques i racons.

Qui demanava 30 coques, enguany en demana 35 i qui en demanava 35 ara en vol 50, això vol dir que hi ha més gent en la festa Rosa Pérez - Guanyadora del concurs de 2021

“Qui demanava 30 coques, enguany en demana 35 i qui en demanava 35 ara en vol 50, això vol dir que hi ha més gent en la festa”, argumentava aquesta fornera guanyadora del certamen de l’any passat.

A més de la tonyina, que li dona el sabor fort, i l’anís, per a fer una pasta amb una textura característica, cada forner li aporta el seu secret professional, i que mai no desvelen davant les càmeres. En el cas de Rosa, veu imprescindibles els pinyons per al sofregit. 

També et pot interessar

stats