Operació Pas de l'Estret: milers de persones viatgen amb ferri al nord d'Àfrica

Persones de tot Europa han arribat aquest dissabte a Espanya per a agafar vaixells que els duran als països d'origen, com Algèria o el Marroc, on passaran les vacances d'estiu

El port de València, preparat per a l'operació Pas de l'Estret / À Punt NTC

L'operació Pas de l'Estret, que va començar a començament de juny, continua aquest dissabte amb el desplaçament de milers de persones d'origen nord-africà que viuen a Europa, però que tornen a casa per vacances. Diversos ferris salpen aquest dissabte des de diferents ports espanyols amb destinacions com Algèria o el Marroc.

Un recorregut llarg i pesat, tenint en compte que moltes persones venen d'altres països europeus i han travessat Espanya per a agafar ferris des del port de Màlaga o de València. En aquest últim s'han comptabilitzat uns 1.100 viatgers i 350 cotxes, que embarquen aquesta vesprada en un ferri de Baleària cap a Mostaganem (Algèria).

La calor ha sigut un ingredient afegit per a dificultar l'arribada al port de València, per això, s'han habilitat zones d'ombra, de descans i zones infantils. A més, un equip humà de la Creu Roja, de Protecció Civil i de traductors dona assistència als viatgers.

La situació econòmica internacional també s'ha notat als preus dels bitllets. Una de les famílies que prenen el ferri assegura haver pagat "1.000 € més que fa dos anys". Un altre home lamenta que el viatge li coste 2.300 €.

Altres viatgers no es queden a València, sinó que passen pel territori per a arribar a Màlaga, on es traslladaran al Marroc amb vaixell. Venen des de Barcelona o França i encara que saben que amb avió arribarien abans i de manera més còmoda, els resulta imprescindible portar el cotxe.

També et pot interessar

stats