Espanya i el Marroc obriran fronteres i reprendran l’operació Pas de l'Estret

El nou full de ruta del govern espanyol inclou reforçar el control de circulació de persones i béns entre els dos països

José Manuel Albares compareix en la Comissió d'Assumptes Exteriors per informar sobre el Marroc
José Manuel Albares compareix en la Comissió d'Afers Estrangers per a informar sobre el Marroc / Kiko Huesca / Efe

El pròxim 1 d’abril, Espanya acordarà amb el Marroc la normalització de les fronteres terrestres, marítimes i aèries entre els dos països, a més de dissenyar la pròxima operació Pas de l’Estret.

Així ho ha anunciat el ministre José Manuel Albares en la seua intervenció davant la comissió d'Afers Estrangers del Congrés. Hi ha comparegut per a explicar la nova etapa de relacions amb el Marroc, que s'obri després del suport d'Espanya al pla marroquí d'autonomia per al Sàhara Occidental.

Albares ha declarat que la seua visita a Rabat serà el principi d'una nova etapa de les relacions bilaterals, basades en un full de ruta que haurà de garantir la prosperitat i la seguretat dels espanyols, "especialment en les comunitats més directament en contacte amb el Marroc", ha afirmat.

En la reunió que mantindrà amb el ministre d’Afers Estrangers del Marroc, Nasser Bourita, està previst tractar "la normalització completa de les connexions amb Espanya, incloses les terrestres, aèries i marítimes, i l'operació Pas de l'Estret, que començarem a dissenyar el mateix dia", ha explicat.

També figura en l'orde del dia "el reforç de manera controlada en la circulació de persones i béns entre els nostres dos països", ha afegit. La reunió dels ministres servirà també per a preparar la pròxima visita del president del govern, Pedro Sánchez, a Rabat.

Es posa així fi a un tancament de fronteres que, amb l'argument de garantir la seguretat sanitària del Marroc davant la pandèmia de la covid-19, durava ja dos anys.

També et pot interessar

stats