Onze espanyols atrapats a Sud-àfrica demanen ajuda al govern per a tornar a casa

Denuncien que les gestions en l'ambaixada han sigut infructuoses i que no tenen recursos per a continuar al país

Passatgers esperen a embarcar en l'aeroport de Johannesburg, a Sud-àfrica
Passatgers esperen a embarcar a l'aeroport de Johannesburg, a Sud-àfrica / Sumaya Hisham (Reuters)

Un grup d'onze espanyols atrapats a la República de Sud-àfrica han demanat ajuda al govern central per a poder tornar a casa. Creuen que hauran d'estar diversos dies més al país africà per les restriccions al trànsit aeri a causa de la nova variant òmicron i denuncien que no tenen recursos per a continuar allà.

En el grup d'afectats hi ha una persona de Mallorca i una de Barcelona, cinc de Madrid, dues de Saragossa i dues de Sevilla, segons ha explicat un dels espanyols bloquejats al país austral, el sevillà Fran Mallén. Segons ha concretat, les gestions que han realitzat a través de l'ambaixada espanyola no han donat resultat: "S'han limitat a dir-nos quines companyies fan vols en aquests moments".

Els onze espanyols formen part d'una excursió de diversos dies per destinacions turístiques naturals africanes i tenien previst tornar en un vol amb escala a Istanbul (Turquia) que s'ha suspés. Fa quasi 24 hores que estan a l'aeroport de Johannesburg i denuncien que allà "ningú" els ha ajudat "per no ser suïssos" i que només han pogut "prereservar un vol per al 4 de desembre amb KLM".

De moment, han pogut aconseguir una reserva en un hotel "almenys per a dutxar-nos", i poc després de les 13:00 els han comunicat que hauran de quedar-se almenys un dia més. Han optat, conta Fran, per no eixir de l'hotel, "perquè estem en una ciutat molt perillosa", sense perspectiva de quan podran tornar a Espanya.

També et pot interessar

stats