Ontinyent col·loca tanques protectores al pont Vell per a la celebració del Bou de les Penyes

L’any passat un bou va caure pel pont, fet que va provocar crítiques en les xarxes i l'obertura d'una investigació

Col·loquen tanques protectores en el pont per al bou amb corda a Ontinyent
Tanques protectores instal·lades enguany al pont Vell d'Ontinyent / À Punt Notícies
27 d'abril 2024 - 14:30

Este dissabte Ontinyent (Vall d'Albaida) ha tornat a celebrar el Bou de les Penyes. I ho ha fet introduint modificacions per a intentar evitar que es repetisca un incident com en l'any passat, quan un dels bous, que havia d'anar lligat a una corda, va caure pel pont Vell. L'animal va patir greus ferides i finalment va morir. El succés va provocar una allau de crítiques en les xarxes socials i la policia autonòmica va obrir una investigació, tot i que finalment els tècnics van concloure que s'havia tractat d'un accident i el cas es va arxivar.

La corda serveix per a reconduir l’animal i evitar, així, envestides, però la velocitat d'un bou de més de 500 quilos en pendent pot arrossegar les persones que agafen la corda. Tot i que el 2023 es va complir la normativa del bou amb corda, enguany s’ha revisat el recorregut i s’ha extremat la seguretat. 

"Sobretot a l'eixida. Ja s'ha posat un tancat per on va saltar el bou l'any passat", ha explicat a À Punt Notícies Fernando Gil, president de la penya Bou i Corda. "A més, hem acordat que tots els bous isquen després del pont per a no tindre eixe perill i una vegada estiguen més cansats, serà quan els passarem pel pont", ha afegit. Gil a més ha insistit que l'objectiu és "salvaguardar la festa el més possible".

Unes mesures de seguretat que el veïnat valora positivament. "He vist la tanca que han posat, que no estava altres anys, considere que és molt oportuna perquè en este tipus de festes tan important és la seguretat de les persones com dels animals. Perquè puguem gaudir tots i no es perden estes tradicions, esta seguretat ha d'estar present", ha destacat una veïna d'Ontinyent.

Enguany hi participen en la celebració cinc bous de quatre ramaderies. Els dos bous d'este matí han arribat sense incidents. De vesprada eixiran tres braus més.

També et pot interessar

stats