L'Ajuntament d'Ontinyent assegura que “s’han seguit els protocols” amb el Bou de les Penyes

L’animal, que havia d'anar lligat a una corda, va caure del pont Vell i va patir greus lesions, cosa que va provocar crítiques en les xarxes

Polèmica per l'accident d'un bou 'en corda' a Ontinyent

La celebració del Bou de les Penyes d’Ontinyent (Vall d’Albaida) ha estat marcada enguany per la polèmica caiguda del quart bou de la jornada d’aquest dissabte a la vora del riu Clariano. 

Al voltant de les 17:30 hores, l’animal va baixar del camí dels Carros i en dirigir-se al pont Vell es va precipitar per damunt de la barana. El bou va romandre a la zona fins arribades les 21:00 hores, moment en què hi va arribar l’equip veterinari per a valorar la situació.

El bou en corda és una modalitat d’acte taurí en què l’animal es dirigeix amb una corda entre diverses persones. Com es pot apreciar en les imatges, però, el bou no era conduït per ningú i va totalment solt.

Com a resultat de l’accident, l’animal va patir greus lesions en dues de les potes i va haver de ser anestesiat i traslladat amb una pala excavadora a la ramaderia Cali de Moixent (Costera). Segons informa el regidor de Serveis Municipals, Manolo Cuesta, que recorda que la població “té experiència” amb aquest tipus d’actes, en relació amb el Bou de la Puríssima, s’han “seguit tots els protocols establerts” pel consistori.

Segons les mateixes fonts, aquest diumenge de matí s’esperava una nova intervenció per part dels veterinaris per a valorar la situació de l'animal.

Amb tot, els fets, que van obligar a cancel·lar l’eixida de l’últim bou de la vesprada, han provocat una allau de crítiques a aquest tipus de celebracions en les xarxes socials, que les titlen de “vergonyoses” i de “maltractament públic” als animals.

En un comunicat previ a la celebració, organitzat per les penyes taurines El Pont Vell i Bou i Corda, l’Ajuntament d’Ontinyent recordava que “la festa és respectuosa amb els animals”.

També et pot interessar

stats