Onda reivindica els seus pastissos com a producte gastroturístic

Aquest plat típic triomfa tant que cada divendres se’n fan centenars en tots els obradors del municipi

A Onda (Plana Baixa) els divendres són sinònim de pastís des de fa dècades. Tant, que ara volen que siga reconegut com a producte gastroturístic.

La coca tradicional d’Onda és de verdures, amb ou dur i tonyina, però se’n fan també de tomaca i, fins i tot, de creïlla. Agraden tant que cada divendres els obradors de tot el municipi en fan centenars, i les venen totes.

Les cues poden arribar a ser de 10 persones, i la majoria reserva les seues de bon matí per no quedar-se sense.

És tal el triomf del producte que la Regidoria de Promoció Econòmica vol aconseguir que es reconega com un producte gastroturístic. La idea és registrar-lo com a marca i donar-li un punt de qualitat certificant-lo com a producte típic d’Onda.

També et pot interessar