Oltra no descarta restriccions futures: "En 48 hores pot canviar tot"

La portaveu del Consell espera que abans que acabe el pont es presente l'esquelet de la reforma del model de finançament autonòmic

Mónica Oltra aquest divendres
Mónica Oltra aquest divendres / À Punt NTC

La vicepresidenta i portaveu, Mónica Oltra, ha recalcat aquest divendres que "no es pot abaixar la guàrdia" enfront de la covid i no descarta que calga adoptar noves restriccions en un futur: "En 48 hores pot canviar tot".

La portaveu del Consell també s'ha referit a l'endarreriment en la presentació de l'esquelet de la reforma del model de finançament autonòmic. Oltra ha dit que espera que abans que acabe el pont es presente aquest document.

Pel que fa a la pandèmia, en la roda de premsa per a informar dels acords de la reunió del ple del Consell, ha assenyalat que "si alguna cosa ens ha ensenyat aquesta pandèmia és a no descartar res i a no fer plans a llarg termini".

En aquest sentit, ha assenyalat que "no hi ha cap discrepància" amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, que fa un dia no es va mostrar partidari de generalitzar restriccions per a Nadal. "Jo entenc que diem el mateix i que estem en la mateixa línia de demanar no abaixar la guàrdia, responsabilitat i una anàlisi contínua per a actuar amb rapidesa; una altra cosa és que cadascun té una manera d'expressar-se", ha apuntat.

Sobre aquest tema, ha assenyalat que hui no calen noves restriccions, però "no sabem com estarem d'ací a 20 dies". En aquest sentit ha recordat que "el 8 de març del 2020 estàvem gaudint d'una mascletà i 20 dies després tancats a casa".

Respecte a l'últim informe de Salut Pública que adverteix que "amb tota probabilitat, ens trobem en l'inici d'una nova onada epidèmica", ha destacat que ara tenim "l'avantatge" que més del 91 % de la població diana està vacunada, en comparació amb altres països que no arriben ni al 60 %, perquè som "un poble responsable".

Així mateix, ha destacat que la vacunació entre "els despistats" està pujant i s'està "prenent consciència" de la importància d'inocular-se enfront del virus per a reduir la mortalitat.

D'altra banda, quan se li ha preguntat per les demandes interposades a Sanitat per la seua actuació en la protecció a sanitaris en pandèmia, ha comentat que "no tenen ni cap ni peus" i ha criticat "l'ús i abús de querelles en el que és un contenciós polític".

Insisteix a implantar la taxa turística

La vicepresidenta ha insistit en la implantació de la taxa turística i s'ha preguntat "per què una persona de València o Xàbia ha d'anar a París i pagar-la i a l'inrevés no?".

Oltra s'ha pronunciat així sobre les diferències entre Compromís, Unides Podem i PSPV en relació amb la taxa. Aquesta setmana es va decidir no incloure-la en la llei d'acompanyament als pressupostos, tenint en compte que els tres partits no han aconseguit arribar a un acord.

També et pot interessar

stats