Puig no és partidari d'establir noves restriccions per Nadal

El president de la Generalitat ha anunciat que el certificat covid entrarà en vigor la nit del divendres 3 al dissabte 4

Ximo Puig en el III Ecofòrum sobre economia circular i lluita contra el canvi climátic a Castelló
Ximo Puig en el III Ecofòrum sobre economia circular i lluita contra el canvi climàtic a Castelló de la Plana / À Punt

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que no és partidari de generalitzar noves restriccions de cara a Nadal, encara que ha assenyalat que tothom ha de ser conscient que no s'està en una situació de normalitat, per la qual cosa ha demanat "mantindre les precaucions màximes". "El que és clar és que els contagis es produeixen quan hi ha més contactes", ha subratllat Puig, qui ha indicat la necessitat que tot el món "assumisca la corresponsabilitat".

Puig s'ha pronunciat així davant els mitjans durant la visita que ha fet a Castelló de la Plana per a participar en el III Ecofòrum sobre economia circular i lluita contra el canvi climàtic, organitzat pel periòdic Mediterráneo.

El cap del Consell ha explicat que la situació "està controlada, però és preocupant", tenint en compte l'aparició de la nova variant òmicron. "Tots som conscients que és una pandèmia global que ha de tindre una resposta global, i des de la Comunitat Valenciana hem plantejat moltes vegades que hi haja un plantejament global en la vacunció de tot el món, i és absolutament necessari demanar que arriben les vacunes a tots els països el món", ha manifestat.

Així mateix, ha assenyalat la necessitat de combatre el negacionisme i intentar que totes les persones acaben vacunant-se. "En el cas de la Comunitat Valenciana l'actiu principal que tenim és continuar amb la vacunació. Ara ja estem amb les segones dosis per als vacunats amb Janssen i les terceres de les altres vacunes per a majors de 60 anys, i això és fonamental, hem de continuar amb la corresponsabilitat de la ciutadania", ha apuntat Puig.

Respecte a la nova variant del virus, el president de la Generalitat ha explicat que, de moment, no se sap si hi ha cap cas a la Comunitat Valenciana, però ha advertit que és una territori obert i cal ser conscients que "abans o després la variant arribarà".

Aplicació del certificat covid

D'altra banda, Puig ha manifestat que la voluntat del govern valencià és que a través del certificat covid es puga ajudar a generar més confiança, "però en positiu, i no confiança per a llevar-se la mascareta o per a intentar generar més inseguretat". "El certificat l'única cosa que pot garantir és que totes les persones que estan en un espai determinat estan vacunades, però sabem que els contagis també es produeixen entre vacunats", ha afegit.

Ha recordat que el certificat començarà a exigir-se a partir de la nit de divendres i espera que siga un "crit d'atenció de la presència del virus" i que siga "un espai de corresponsabilitat entre els empresaris responsables dels locals i la ciutadania".

Puig creu que, fins i tot abans d'implantar-se, l'anunci del certificat covid ha ajudat al fet que moltes persones s'hagen vacunat. "Estarem en el 93% (de la població vacunable) en aquests moments, i vull animar a totes les persones que han de posar-se la tercera vacuna que passen pel seu centre de salut com més de pressa millor, ja que a més vacunació més protecció", ha dit.

També et pot interessar

stats