Oltra defén que les detencions de la residència del Campello són puntuals

La Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha oferit als familiars dels residents un canvi de centre, però han preferit seguir en aquest habitatge tutelat

Residència d'autistes del Campello on la Guàrdia Civil ha detingut a tres empleats
Residència d'autistes del Campello on la Guàrdia Civil ha detingut tres empleats / Morell (Efe)

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha indicat que les detencions en la residència per a persones amb diversitat funcional del Campello és un "cas puntual". Segons ha indicat, la Conselleria va oferir als familiars dels residents un canvi de centre, però "van preferir que seguisquen en aquest habitatge tutelat".

Oltra ha fet aquestes manifestacions en la roda de premsa posterior al ple del Consell quan li han preguntat sobre a la detenció de tres empleats, un responsable, un coordinador i un treballador del centre, per suposats maltractaments. L'entitat Educatea s'ocupa d'atendre joves i adults amb trastorns de l'espectre autista que presenten comorbiditat psiquiàtrica i problemes de conducta greu.

La vicepresidenta ha assenyalat que les informacions policials no es poden comunicar perquè és un cas que està dirigit per la Fiscalia i el jutjat. En qualsevol cas, ha indicat que les detencions sorgeixen després d'obrir-se unes diligències, primer per la denúncia d'un familiar i després per la inspecció de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, que va fer un informe el passat 28 de març que es va remetre a la Fiscalia l'1 de juny, que ja investigava el cas després de la denúncia particular.

A partir d'ací, ha afegit Oltra, s'ha "coordinat" l'operatiu amb la Fiscalia i les forces de seguretat, i s'ha fet "l'operació" en la qual aquest dijous es van produir les detencions. En els arrestos va estar present una representació de la Conselleria, ja que el centre és privat però "sostingut amb fons públics".

La consellera ha assegurat que estem davant de "casos puntuals" i ha defés la qualificació i la vocació dels professionals dedicats a l'atenció de persones en situació de dependència, amb discapacitat o diversitat funcional.

Petició de dimissió del PP

Preguntada per la petició de dimissió de la portaveu d'Igualtat del PP en les Corts, Elena Bastidas, Oltra ha dit: "Aquesta diputada demana tots els dies la meua dimissió, no és novetat". En qualsevol cas, ha assenyalat que Bastidas "tindrà tota la informació a la seua disposició, i si volen que comparega, compareixeré".

Preguntada sobre si aquestes detencions poden influir en la investigació que segueix la Unió Europea sobre la seua gestió en els centres de menors, la portaveu ha indicat que "no té res a veure el tema", perquè "és un habitatge tutelat de persones majors d'edat amb diversitat funcional".

També et pot interessar

stats