Oliva estrena connexió sud amb l’AP-7 per a traure més trànsit de la travessia

L'enllaç, una "reivindicació històrica" de la ciutat, aspira a traure del nucli urbà vora 10.000 vehicles diaris, dels quals prop del 7% són camions 

La nova carretera que enllaçarà l'AP-7 amb l'N-332 traurà del nucli urbà d'Oliva milers de vehicles cada dia / À Punt NTC

La nova connexió sud d’Oliva amb l’autopista AP-7 ha entrat en funcionament aquest divendres. Es tracta d’una nova via de dos quilòmetres i mig que enllaçarà l'N-332 amb l’autopista i que traurà d’Oliva nombrosos vehicles que ara es veuen obligats a creuar el nucli urbà quan circulen per la carretera nacional.

Aquesta carretera, que travessa la Comunitat Valenciana per la costa, concentra gran quantitat de vehicles, especialment en estiu, durant la temporada alta turística.

De fet, s’estima que cada dia 15.000 vehicles passen per aquesta via, un 10% dels quals, vehicles pesants. A pesar que l’alliberament de l’AP-7 fa tres anys va provocar que part del trànsit discorreguera a l’autopista i no per la carretera nacional, aquesta via de doble sentit encara absorbia uns 10.000 vehicles diaris, el 7% dels quals pesants, segons fonts del Ministeri de Transports.

Ara, amb l’entrada en funcionament de la nova connexió, que ha costat 35,8 milions d’euros, s’espera reduir encara més el pas de vehicles per dins d’Oliva, sobretot dels pesants, i també reduir els riscos dels vianants. La nova carretera enllaça amb la CV-715, que comunica Oliva i Pego.

En aquest sentit, la delegada del govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, ha assenyalat, en l’acte d’inauguració, que amb la posada en marxa de la connexió sud d'Oliva amb l’AP-7, "el govern respon a una reivindicació històrica de la ciutat".

En aquest sentit, apuntava que la nova carretera "disminuirà el trànsit que travessa Oliva, especialment de vehicles pesants. Així, s'incrementa la seguretat viària i la qualitat de vida de les veïnes i veïns".

L’alcaldessa d’Oliva, Yolanda Pastor, ha destacat que aquest nou enllaç, que servirà de circumval·lació perquè ara el nucli urbà ja té una connexió pel nord i una altra pel sud amb l’autopista, acabarà amb anys d’inseguretat per al veïnat: “La gent d’Oliva ha hagut de patir durant molts anys la inseguretat que suposava el pas de tants vehicles”, assegurava en l’acte d’inauguració.

Era una reivindicació històrica, sempre hem estat abandonats per les infraestructures Eduardo Aparicio - Alcalde de Pego

Així mateix, Pastor manifestava la seua intenció de convertir la travessia de l'N-332, que parteix el poble pel mig, en un gran bulevard del qual puga disfrutar el veïnat, una vegada es consume la cessió de la carretera per part del Ministeri.

En la mateixa línia es manifestava l’alcalde de Pego, Eduardo Aparicio, que es mostrava satisfet per aquesta nova infraestructura, que també millorarà l’accés al poble. “Era una reivindicació històrica, sempre hem estat abandonats per les infraestructures”, assegurava. 

També et pot interessar

stats