El consum d'alcohol i drogues, present en un terç dels accidents de trànsit mortals

L'alcohol continua sent la substància més consumida pels conductors, seguida de la cocaïna, el cànnabis i psicofàrmacs

Control d'alcohol i drogues aquest dilluns a la V-31
Control d'alcohol i drogues aquest dilluns a la V-31 / À Punt NTC

El consum d'alcohol i droga està present en un terç dels accidents mortals de trànsit de la Comunitat Valenciana, segons les dades que ha presentat aquest dilluns la delegada del govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, amb motiu de la posada en marxa de la Direcció General de Trànsit (DGT) d'una nova campanya de vigilància i control, coincidint amb l’operació eixida/tornada del 15 d'agost. L'alcohol continua sent la substància més consumida pels conductors que han mort, seguida de la cocaïna, el cànnabis i psicofàrmacs.

Segons Bernabé, "encara que la ciutadania crega que està en ple ús de les seues facultats físiques i mentals, amb la ingesta d'alcohol està multiplicant el risc de patir un sinistre de trànsit", assenyala la delegació en un comunicat.

En aquest sentit, ha assegurat que la presència d'alcohol i drogues "multiplica entre dos i quinze vegades 15 el risc de patir accidents" i ha insistit que "no només repercuteix en una major accidentalitat", sinó també en l’abast de les lesions.  

També et pot interessar

stats