Ofrena sense públic, Cremà avançada i mascareta en tots els actes: així seran les Falles 2021

La Conselleria de Sanitat i el món faller tanquen els detalls de les Falles previstes per al mes de setembre

Novetats de les falles 2021

Les Falles de 2021 seran ben diferents. Una Ofrena restringida i amb l'ús obligatori de la mascareta, no es faran mascletaes a la plaça de l'Ajuntament de València ni castells nocturs al vell llit del Túria, i la Cremà avançarà l'horari (per a no incomplir el toc de queda), i només podrà ser vista per grups de no més de 10 persones. Així ho ha detallat la Generalitat en acabar la reunió mantinguda aquest dimarts entre la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, el regidor de Cultura Festiva de l'Ajuntament de València i president de Junta Central Fallera, Carlos Galiana, i representants del col·lectiu faller de la Comunitat Valenciana.

En la reunió s'ha acordat que l'ús de la mascareta serà obligatòri en tots els actes de la festa de setembre, fins i tot als espais a l'aire lliure. Durant els diferents actes, a més, caldrà mantindre les mesures de seguretat, com ara la distància social, per a reduir el risc de contagis. Barceló ha insistit que “la situació epidemiològica només permet el desenvolupament de determinats actes complint la normativa vigent”.

Un aspecte en el qual cada part ha introduït un matís és en el cas de l'Ofrena. La Conselleria de Sanitat, en el comunicat emés, ha parlat d'una Ofrena sense públic, pero tant Galiana com els representants del món faller han puntualitzat en finalitzar la reunió que es tracta d'evitar aglomeracions, però que hi haurà gent en aquest acte floral.

Galiana ha qualificat la reunió de "molt productiva". El regidor ha destacat que el món faller s'ha comportat durant tota la pandèmia de forma excel·lent i que cap comissió ha viscut cap brot, i s'ha mostrat convençut que es mantindrà en aquesta línia. El representant de l'Ajuntament de València sí que ha dit que l'Ofrena tindrà música, un aspecte que ha de treballar la Conselleria de Sanitat perquè actualment no està permesa. Galiana també ha dit que es podran tirar petards dins de la zona autoritzada.

El pròxim 28 està prevista una reunió dels coordinadors Covid de les diferents comissions falleres per a actualitzar qualsevol aspecte abans de la celebració de les Falles, a partir de l'1 de setembre.

Per la seua banda, Salvador Doménec, president de la Comissió de Falles de Borriana, ha remarcat que la reunió és per a marcar les condicions de les Falles de tota la Comunitat Valenciana i no només de les de València. Borriana les plantarà a l'octubre, ha puntualitzat. Doménec ha manifestat que la intenció en l'Ofrena és que hi haja un control d'aforaments i que la vegen al carrer "la menor gent possible per a evitar les aglomeracions". A Borriana, per exemple, el públic estarà assegut.

I el president de la Interagrupació de Falles de València, Guillermo Serrano, ha valorat de forma positiva també la reunió. "Al final podrem celebrar unes Falles segures de l'1 al 5 de setembre", ha resumit. Serrano ha admés, en qualsevol cas, que no seran dies fàcils i ha demanat als ciutadans col·laboració i responsabilitat.

També et pot interessar

stats