Obrin les tres primeres oficines comarcals d’atenció a les víctimes del franquisme
Entre els objectius està la difusió de la informació sobre les persones desaparegudes, així com la creació d’un cens de víctimes.
Aquest dimarts s’han posat en marxa les tres primeres oficines comarcals d’Atenció a les Víctimes de la Guerra Civil i la Dictadura de la Comunitat Valenciana. En concret, aquestes oficines es troben a Onda, a la Plana Baixa; a Xelva, als Serrans, i a Altura, a l’Alt Palància. A més, el pròxim mes de gener s’obrirà una quarta oficina a Elda.
Entre els seus objectius està la difusió de la informació sobre els desapareguts durant la Guerra Civil i la dictadura franquista, així com la creació del cens de víctimes, que inclourà dades de la repressió patida, la defunció o la desaparició de la persona.
La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha visitat les instal·lacions de l’oficina d’Onda i ha assegurat que l’obertura d’aquestes oficines suposa “una mesura més per a la recuperació de la memòria democràtica valenciana mitjançant una acció tan humana i fonamental com és l’atenció personalitzada a les víctimes o als familiars d’aquestes”.
A més, Bravo ha destacat que es tracta d’una iniciativa pionera al territori valencià amb la qual es compleix la Llei de la memòria democràtica aprovada ara fa un any pel Consell
En aquest sentit, la consellera de Justícia ha recordat que des que es va posar en marxa aquesta llei s’han localitzat un total de 416 fosses.
Les tres oficines que comencen a funcionar aquest dimarts compten amb la col·laboració de les la Universitat Jaume I, la Universitat de València i la Universitat d’Alacant, que participen en la Càtedra Interuniversitària de Memòria Democràtica.