Les obres de connexió del Port de Sagunt amb el corredor mediterrani conclouran a final d'any

La delegada del govern, Pilar Bernabé, assegura que la infraestructura avança "com un coet", amb vora el 90% de les obres realitzades o en execució

la delegada del govern, Pilar Bernabé, visita les obres de connexió del Port de Sagunt amb el Corredor Mediterrani
la delegada del govern, Pilar Bernabé, visita les obres de connexió del Port de Sagunt amb el corredor mediterrani / Delegació del govern en la Comunitat Valenciana

Les obres de connexió del Port de Sagunt amb el corredor mediterrani conclouran a final d'any, segons ha confirmat este dimarts la delegada del govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, en una visita als treballs. Bernabé ha estat acompanyada pel comissionat del corredor, Josep Vicent Boira i l'alcalde de la ciutat, Darío Moreno.

La delegada ha destacat que el corredor mediterrani i les seues connexions amb les infraestructures estratègiques són "un projecte d'Estat per al govern d'Espanya" i estes obres suposen "una aposta clara i decidida amb les infraestructures estratègiques de la Comunitat Valenciana i pel corredor mediterrani, que avança com un coet".

Així, ha recordat que l'executiu estatal "ha invertit més de 6.700 milions d'euros en el corredor mediterrani en estos últims anys i que a més compta amb quasi el 90% de les obres realitzades o en execució enfront del 40% de les obres en execució de fa sis anys".

Estes actuacions, que ha qualificat de "fonamentals per a la comarca del Camp de Morvedre, per a l'economia de la Comunitat Valenciana i per a Espanya", compten amb una inversió de més de 50 milions d'euros. La connexió ha sigut inclosa dins del reglament la Xarxa Transeuropea de Transports com una infraestructura prioritària "gràcies a l'impuls del govern d'Espanya", ha assegurat Bernabé.

Les actuacions que s'estan desenvolupant inclouen la creació de plataforma i via en ample mixt del nou ramal ferroviari; l'electrificació de la línia, amb el muntatge i la instal·lació de pals i catenàries; la modificació i ampliació de les instal·lacions de seguretat i telecomunicacions i la integració del ferrocarril, que contempla la reposició dels viaris i serveis afectats, entre altres.

També et pot interessar

stats