Les obres del canal d'accés ferroviari de València començaran en el primer trimestre del 2023

Tindran un termini d'execució de cinc anys i preveuen el soterrament de les vies que divideixen els barris del sud de la ciutat  

Platja de vies en el barri de Malilla
Platja de vies en el barri de Malilla / À Punt NTC

Les obres del canal d'accés ferroviari, el soterrament de les vies del tren que divideixen actualment els barris del sud de la ciutat de València, començaran en el primer trimestre del 2023. Així ho ha anunciat aquest divendres la vicealcaldessa de València i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, que s'ha reunit amb els responsables d'Adif per a conéixer els detalls d'un procés d'adjudicació que "està molt avançat", segons el consistori.

En la reunió Adif ha assegurat que es podran començar els treballs de manera pràcticament immediata, i s'ha donat a conéixer als responsables municipals tot el desenvolupament temporal de l'obra. La vicealcaldessa ha subratllat la necessitat d'establir mecanismes de coordinació entre els serveis de l'ajuntament i Adif “per a garantir el normal desenvolupament d'unes obres que tindran un impacte directe en molts barris i per a conéixer el moment i l'estat actual de les obres del canal d'accés".

"Vull dir amb satisfacció que tot està molt preparat per a començar pràcticament de manera immediata: en el primer trimestre de l'any 2023 tindrem bones notícies perquè podrem veure com comencen a desenvolupar-se els primers moviments d'obra”, ha manifestat Gómez.

L'Ajuntament de València ha inclòs en els seus pressupostos del 2023 una primera partida de 31,4 milions d'euros per a afrontar la part de finançament que correspon a la ciutat per a l'inici de les obres. Els treballs estan en l'última fase del procés d'adjudicació i van eixir a licitació per un import de 550 milions d'euros, dels quals el govern central assumirà el 50%; la Generalitat, un 25%; i l'Ajuntament de València, el 25% restant.

Les obres tindran un termini d'execució d'aproximadament seixanta mesos, és a dir cinc anys, i contemplen el soterrament de la platja de vies que divideix els barris del sud de la ciutat de València així com l'enderrocament del pont de Giorgeta.

També et pot interessar

stats