Nuria Richardson, Irene Alegría i Verónica Sánchez, guardonades en la primera edició dels Premis Grisolía

Els premis reconeixen la tasca de divulgació i formació en salut mental d’aquestes expertes

La primera edició dels Premis Grisolía ha reconegut aquest dimecres el treball de l’orientadora Nuria Richardson, la professora Irene Alegría i la influenciadora Verónica Sánchez per la seua tasca en divulgació i formació en Salut Mental. Aquests guardons s’han creat amb l’objectiu de reconéixer l’aportació en aquest àmbit de figures diverses i de distintes professions. 

Nuria, com a orientadora, compagina la intel·ligència emocional a l'aula i l'assessorament a famílies i companys de professió. “Per a mi la salut mental és adonar-te de què passa i posar en dubte què pots fer per a afrontar-ho. I a partir d’ahí escollir que és el millor per a tu i per al teu entorn”, assegura. 

Irene comparteix amb ella l'àmbit educatiu, des d'una perspectiva enfocada a formar docents. Apunta que s’ha detectat en les aules una tendència creixent en el nombre de casos d’assetjament escolar per un mal ús de les noves tecnologies. 

Les xarxes socials són, precisament, la ferramenta d'ajuda principal per a Verónica, més coneguda pel seu perfil d'Instagram @Ohmammiblue. "Jo tinc TDH, em costa molt mantenir la concentració, i per a tindre referents en els quals mirar-te t’ajuda a estar sa mentalment”, manifesta. 

Elles són les primeres valencianes guardonades amb els acabats de nàixer Premis Grisolía a la Salut Mental. I el seu missatge volen que cale en tots els racons de la societat. “Si es parlara més de salut mental es normalitzaria i ens podríem ajudar més els uns als altres”, assegura Núria. 

També et pot interessar

stats