Més d’un terç de l’estudiantat universitari té algun problema de salut mental

Les universitats valencianes lideren un estudi pioner per a conéixer la dimensió d’aquest problema entre l’alumnat

 

Els problemes de salut mental s'estenen, cada vegada més, entre el col·lectiu universitari / À Punt NTC

Més d'un terç dels estudiants universitaris tenen algun problema de salut mental. Els trastorns del son, l'ansietat i la depressió són els més comuns. Les universitats valencianes lideren una investigació pionera per a radiografiar la salut mental d’aquest alumnat.

Un ambient acadèmic exigent, la falta d'oportunitats laborals o la pressió de les xarxes socials són factors deriven en problemes de salut mental de l’estudiantat universitari. Per això, s’estima que un terç dels universitaris pateix algun problema de salut mental.

El comissionat de la Generalitat per al Pla d’Acció de Salut Mental, Rafael Tabarés, destaca que circumstàncies com aquestes poden provocar “molt de malestar emocional, que és l’avantsala dels problemes relacionats amb l’ansietat, la depressió, la falta de son o el consum de substàncies”.

Per a conéixer amb detall aquesta realitat que afecta l’estudiantat universitari, la Comunitat Valenciana lidera el primer estudi, en el qual pot participar encara l’alumnat, basat en resultats de totes les universitats espanyoles. Les conclusions definitives les coneixerem a principis de juny.

També et pot interessar

stats