Núria Oliver i Juan García Sánchez, en la llista Forbes de professionals amb capacitat transformadora

La revista fa una selecció anual de les persones que impulsaran el canvi durant els dotze mesos següents

Núria Oliver i Juan García Sánchez, els dos valencians en la llista Forbes de ‘changemakers’
Núria Oliver i Juan García Sánchez, els dos valencians en la llista Forbes de professionals amb capacitat transformadora / Forbes

La científica Núria Oliver i l’empresari Juan García Sánchez figuren en la llista dels 23 professionals amb capacitat transformadora del 2023 de la revista Forbes, és a dir les persones que generaran canvis durant aquest any. Com cada gener, la revista de negocis fa pública la selecció dels professionals i les professionals espanyols que transformaran l’any que comença, basant-se en “la capacitat per a transformar la realitat i dirigir la societat civil —amb la seua visió i treball— cap a un futur més prometedor”.

L’alacantina Núria Oliver, número sis de la llista, actualment és assessora científica en cap de l'Institut Vodafone i científica en cap de dades en DataPop Alliance. Aquesta experta en intel·ligència artificial té un doctorat pel Media Lab del MIT i un altre, en aquest cas honoris causa per la Universitat Miguel Hernández, és l’excomissionada de la Generalitat per a l’estratègia d’intel·ligència artificial i, a més, va rebre el premi Jaume I de Noves Tecnologies l’any 2021, entre altres guardons. 

Per la seua banda, el valencià Juan Sánchez García figura en el número 19 de la classificació. Amb formació en dret i administració i direcció d’empreses, entre altres, ha sigut professor en diferents cursos universitaris i assessor en empreses de tecnologia. Però des del 2018 es dedica principalment a l’empresa Exponentia, de la qual és conseller delegat i fundador. La seua companyia —que ja li va servir per a guanyar el premi Forbes a l’empresa més innovadora de l’any 2022 fa només uns mesos— desenvolupa eines per a generar solucions tecnològiques d'alt valor dirigides a grans empreses en el sector agroalimentari, industrial i tecnologies financeres.

En aquesta llista també apareix una altra empresa "de bressol valencià", com és Sepiia, de la mà del seu fundador, Federico Sainz de Robles, i vint professionals espanyols més de referència.

També et pot interessar

stats