Espanya designa l'alacantina Nuria Oliver per al pròxim redisseny dels bitllets d'euro

L'enginyera de telecomunicacions alacantina, comissionada de la Generalitat, formarà part del grup consultiu del Banc Central Europeu

L’alta comissionada de la Generalitat per a la Covid-19, Nuria Oliver
L’alta comissionada de la Generalitat per a la covid-19, Nuria Oliver, en una videoconferència amb À Punt / À Punt NTC

L'enginyera alacantina Nuria Oliver, Premi Jaume I de Noves Tecnologies, formarà part del grup d'experts que decidirà el redisseny dels bitllets d'euro. El Banc Central Europeu (BCE) preveu modificar el paper moneda en un procés de col·laboració amb la ciutadania que començarà amb la "creació de grups de discussió" per a recaptar "els possibles temes" que es podrien plasmar en els futurs bitllets i que preveu culminar el 2024.

Oliver representarà Espanya en el grup consultiu (integrat per un expert de cada país) que presentarà al Consell de Govern del BCE la llista amb els temes seleccionats. Els membres del grup han sigut designats per la institució europea a proposta dels bancs nacionals.

"Després de vint anys, és hora d'actualitzar l'aspecte dels nostres bitllets perquè els europeus de totes les edats i procedències puguen identificar-s'hi", ha anunciat la presidenta del BCE, Christine Lagarde en el comunicat en què s'informa de la decisió.

Després de les propostes del grup consultiu, el BCE demanarà al públic la seua opinió sobre els temes seleccionats. A continuació, es convocarà un concurs de disseny dels nous bitllets, després del qual el BCE tornarà a consultar els ciutadans. El Consell de Govern de la institució prendrà la decisió final tenint en compte les opinions de la ciutadania.

Nuria Oliver és comissionada de la Generalitat per a l'Estratègia Valenciana per a la Intel·ligència Artificial. L'enginyera de telecomunicacions és una de les fundadores del Laboratori Europeu d'Aprenentatge i Sistemes Intel·ligents, pioner en l'ús de models gràfics dinàmics per a reconéixer interaccions humanes aplicant-los a sistemes de salut i benestar.

També et pot interessar

stats