Novetats de l’oferta d’FP: cursos sobre IA i 'big data' i més pràctiques en empreses des del primer curs

La Comunitat Valenciana tindrà 241 grups nous i 19.163 places més de formació professional 

Centre de FP en una imatge d'arxiu
Centre de FP en una imatge d'arxiu / Europa Press

La Comunitat Valenciana comptarà en el curs escolar 2024/2025 amb 241 grups nous de formació professional i 19.163 places més sobre les ocupades enguany. Així ho ha avançat este dimecres el conseller d’Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira, i la directora general de Formació Professional, Marta Armendia, els quals han presentat l’oferta d’FP per al pròxim curs. 

Entre les novetats, el conseller ha presentat l'oferta d'un cicle de seguretat, cursos d'especialització en aeronaus i drons i cicles sobre intel·ligència artificial i big data. També hi haurà més hores pràctiques en empreses des del primer curs. El procés d’admissió per a formació professional a la Comunitat Valenciana en el curs vinent va començar el 24 de maig i conclourà el 3 de juny.

L’oferta d'este tipus de formació per al pròxim curs comprén la creació de 93 grups nous a la província d’Alacant —que passarà de 1.870 a 1.963—, 112 a la de València —passarà a tindre'n 2.418— i 36 a la de Castelló —fins a arribar als 667—. D’esta manera, l’oferta de grups s’incrementa una mitjana d’un 5% respecte al curs actual.

Quant a les places, la província d’Alacant serà la que més cresca, un 20%, i arribarà a les 55.330 places. A la província de València l’oferta creix un 14% fins a disposar de 62.330 places totals. A la província de Castelló l’oferta augmenta un 17%, fins a les 18.160 places totals. A més, la directora general ha explicat que els cursos d’especialització passaran de 75 a 85 a tota la Comunitat Valenciana i els cicles per a l'alumnat amb necessitats especials disposaran de 8 grups més.

Quins seran els nous cicles que s’impulsen?

El pròxim curs es crea un nou cicle, Seguretat, que s’oferirà a Alacant i Elda i que ja s’està sol·licitant en el període d’admissió, i també hi haurà nous cursos especialitzats en Aeronaus Pilotades de Manera Remota - Drons (Novelda i Castelló), Ciberseguretat en Entorns TIC (Castelló, Torrent, Alcoi, Almoradí), IA i Big Data (Alcoi i Almoradí) i Desenvolupament de Videojocs (Alberic).

De grau superior s’implementen els cicles següents: Redacció de Continguts Digitals per a Màrqueting, Mobilitat Segura i sostenible (Xest); Posicionament en Cercadors, Auditoria Energètica (Monfort), i Modelatge i Informació en la Construcció (València). De grau mitjà s’implanta el cicle d’Aprofitament i Conservació del Medi Natural (Sogorb i Bunyol); mentre que de grau bàsic hi haurà nova oferta d’Accés i Conservació d’Instal·lacions Esportives (Oriola, Xàtiva, Onda i Vila-real), Agrojardineria i Composició Floral (Crevillent) i Arranjament i Reparació de Productes Tèxtils (Alcoi i Benidorm).

S’oferiran les 26 famílies professionals que hi ha a Espanya

La Comunitat Valenciana oferirà per al pròxim curs les 26 famílies professionals que s’ofereixen a Espanya. Es tracta d’Activitats Físiques i Esportives, Arts Gràfiques, Edificació i Obra Civil, Fabricació Mecànica, Imatge i So, Informàtica i Comunicacions, Marítimopesquera, Seguretat i Medi Ambient, Administració i Gestió, Arts i Artesanies, Electricitat i Electrònica, Hoteleria i Turisme; Indústries Alimentàries, Instal·lació i Manteniment, Química, Serveis Socioculturals i a la Comunitat, Transport i Manteniment de Vehicles, Vidre i Ceràmica, Agrària, Comerç i Màrqueting, Energia i Aigua, Imatge Personal, Indústries Extractives, Fusta, Moble i Suro, Sanitat i Tèxtil, Confecció i Pell.

Finalment, per al pròxim curs la Comunitat Valenciana comptarà amb quatre centres d’excel·lència nacional: l’IES Cotes Baixes d’Alcoi, el CIPFP Mislata, l’IES La Marxadella de Torrent i el CIPFP Blasco Ibáñez de València.

També et pot interessar

stats